Hlavní obsah

V Hradci létaly pěsti. Jsem klidný člověk, ale musel jsem se bránit, řekl Ondrušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra hokejistů Olomouce v Hradci Králové ve 49. kole extraligy byla možná o trochu důležitější než kdy jindy. Hanáci se totiž soupeři v tabulce přiblížili na rozdíl tří bodů, a navíc si i zjednali respekt před případnou vzájemnou sérií předkola play off. Ten si ostatně zjednal i jejich kapitán Jiří Ondrušek, který se popral a na závěr skóroval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Olomouc, bitka Jiřího Ondruška s Kevinem KlímouVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

49. kolo: Hradec Králové - Olomouc1/11

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„První třetina byla z naší strany špatná, neměli jsme pohyb ani souboje, nic. Díky Kubovi Sedláčkovi jsme to zvládli o gól a v šatně byl trochu rachot. Jsme rádi, že hned následující střídání nás nakopla a to tempo jsme udrželi,“ shrnul Ondrušek zásadní body olomouckého obratu na východě Čech po výhře 4:2.

Kohouti vstřelili klíčové dva góly během 62 sekund druhé třetiny. Když poté hájili těsné vedení, Ondrušek se ve třetí části popral s Kevinem Klímou. „Já jsem klidný člověk a ani dneska bych se nepobil, kdybych se nemusel bránit,“ pousmál se netradiční „rváč“.

Celá situace vyplynula z jeho zákroku vysokou holí na Olivera Okuliara, jehož se vydal Klíma pomstít. „Trošku na mě dojel hokejkou na obličej, což mě vytočilo. Naštěstí jsem to viděl a stihl tam dát ruce. Kdyby ne, tak mi asi rozpáře všechny zuby,“ popsal Ondrušek. „Pak už jsme si to ale v klidu vyříkali. On mi říkal, že si myslel, že jsem tomu hráči dal loket. Ale byla to nechtěná vysoká hůl,“ vysvětloval.

Olomouc poté ubránila čtyřminutové oslabení za Ondruškův faul a v závěru pojistila své vítězství dalšími dvěma góly. Ten poslední vstřelil právě její kapitán, jenž se zjevil v další atypické situaci - samostatném úniku. „Myslel jsem si, že mám trošku víc času, ale zezadu mi někdo přizvedl hokejku. Trošku jsem si to vyčítal, ale dohrál jsem situaci a nevypustil to. Nakonec to dobře dopadlo,“ popsal svou branku, které docílil dorážkou z velkého úhlu.

Ondruškovi tak scházela už jen asistence k takzvanému hattricku Gordieho Howea. „Škoda, ale máme tři body, a to je důležité. Navíc existuje varianta, že dostaneme zrovna Hradec. Dlouhodobě hrajeme vyrovnané zápasy, ale většinou je o gól nebo o dva ztrácíme. Jsme rádi, že jsme to zlomili,“ liboval si olomoucký kapitán.

Jeho celek aktuálně ztrácí na osmý Mountfield tři body a na deváté Vítkovice jeden. Už je téměř jisté, že dva z této trojice celků se spolu utkají v sérii předkola play off. „Každý bod je potřeba, každý si chce vybojovat lepší pozici. I proto se teď utkání blíží zápasům play off,“ hledal Ondrušek důvody poměrně emotivní bitvy.

Ještě než ale dojde k rozuzlení zápletky v základní části, sedmatřicetiletého zadáka nejspíš čeká velká sláva. Měl by totiž nastoupit ke svému tisícímu soutěžnímu utkání v olomouckém dresu. „Vím, že to má být v Mladé Boleslavi. Může ale přijít cokoli, jako například zranění, a nemusím se toho dočkat. Člověk musí myslet na zítřek, a ne moc dopředu,“ předeslal k momentu, který hanácký klub už mohutně vyhlíží.

Reklama

Související témata: