Hlavní obsah

V kabině Komety proběhly pohovory. Kluci si musí uvědomit, v jaké situaci se nacházíme, tvrdí Kalous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po návratu klubového šéfa Libora Zábranského na střídačku Komety se sice brněnští hokejisté zvedli, avšak po dvou výhrách v řadě nyní naopak dvakrát padli. Po páteční smolné porážce ve Vítkovicích nestačili ani doma na Hradec Králové (1:3). V extraligové tabulce se propadli až na třináctou příčku, která by po skončení základní části soutěže nestačila ani na předkolo play off.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Dočekal z Brna před brankářem Henrim Kiviahem z Hradce Králové.

Článek

„Pro nás je to další nepříjemná ztráta. Vždyť v naší situaci má každý bodík cenu zlata," připomíná trenér Brna Jiří Kalous, který je notně zklamaný z přístupu svých hokejistů. „Jsem naštvaný. Zase jsme si naše postavení zkomplikovali. Představoval bych si, že kluci budou bojovat úplně jinak. Hned po utkání jsme měli s Liborem Zábranským s hráči důrazný pohovor. Doufám, že si rychle uvědomí, v jak nepříznivé situaci se nacházíme. Ti diváci, kteří mohli přijít do hlediště, si od nás rozhodně zasloužili mnohem lepší výkon," říká nazlobeně.

Kometa postrádala zraněného centra elitní útočné formace Petra Holíka. „Má z ostravského duelu silně pohmožděné rameno. Naštěstí nic zlomeného. Citelně nám chyběl zejména v přesilovkách," vypozoroval Kalous.

Brněnský dres poprvé oblékl po příchodu z Olomouce brankář Jakub Sedláček. „Kuba podal velmi dobrý výkon. Dostal tři góly, avšak spoustu dalších šancí Mountfieldu vychytal. My jsme taky měli několik nadějných střeleckých příležitostí, avšak v koncovce jsme teď jaloví," stýská si kouč.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Jakub Sedláček, Jakub Lev z Hradce Králové a Rhett Holland z Brna.

Sedláčka mrzí po debutu za Kometu zejména třetí hradecký gól, který hosté vstřelili v oslabení. Jank se trefil od modré čáry. „Asi jsem s tím mohl něco dělat. Druhou branku jsem zase inkasoval po smolně odraženém puku od některého z našich beků. Bohužel nám to teď moc nejde. Ve Vítkovicích i s Hradcem to však byly těsné porážky. Pokaždé rozhodly maličkosti. Každopádně musíme přidat," má jasno.

Na tabulku se Sedláček raději nedívá. „Věřím, že začneme co nejdřív sbírat body a za takových deset extraligových kol budeme mnohem výš. Je mi jasné, že v Brně nejsou na takové umístění zvyklí," tvrdí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety.

Do zápasu s Hradcem Králové nastoupil se zbrusu novou maskou. Předtím v Olomouci totiž nastupoval v té, která mu zůstala po angažmá ve Spartě. „Byly na ní sparťanské motivy. Vím, jaká je rivalita mezi Kometou a Spartou. Po příchodu do Brna jsem to měl neustále na talíři. Na nové masce mám logo Komety, znak města či hrad Špilberk. Povedla se, teď abych k tomu ještě přidal kvalitní výkony," přeje si Sedláček. Brňany čeká další extraligové střetnutí ve středu v Liberci.

Reklama

Související témata: