Hlavní obsah

V sobotu ho vyhodili, hned v neděli mu na Spartě aplaudovali. Martinec prožil zvláštní víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pocity hrdosti a zklamání se v něm jistě musely hodně mísit. Vždyť Patrik Martinec v nedělním odpoledni před začátkem extraligového souboje s vedoucími Pardubicemi nakráčel po červeném koberci na led velmi slušně zaplněné O2 areny, aby mu vedení Sparty poděkovalo za všechno, co nejen jako hráč pro klub udělal. Jenže místo aby poté zamířil na střídačku Pražanů, jak byl od začátku sezony zvyklý, odešel do útrob stadionu a následně na tribunu...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanští hokejisté právě vstřelili gól proti Pardubicím.

Článek

Cesty osudu jsou někdy nevyzpytatelné a teď se o tom přesvědčil i jednapadesátiletý Martinec. Ještě v pátek ve Vítkovicích stál na střídačce Sparty coby asistent trenéra, jenže o den později byl i s hlavním koučem Paterou kvůli sérii neuspokojivých výsledků a výkonů odvolán.

Pouhý den před dlouho naplánovanou slavnostní událostí předcházející duelu s Pardubicemi, kdy se sparťanský klub legend rozšířil o pět nových členů na 37. A jedním z nováčků byl právě Martinec...

Navzdory zatím bídné aktuální sezoně, která jde logicky i za ním, se však muž, jenž ve Spartě vstřelil 432 bodů v 454 zápasech a v roce 2000 s ní slavil titul, dočkal od fanoušků ovací a potlesku.

Zdviženou rukou jim zamával a poděkoval, aby pak od generální manažerky klubu Barbory Snopkové Haberové převzal pamětní hodinky a potřásl si rukou s další sparťanskou legendou a patronem aktuální sezony Jiřím Hrdinou, jenž rovněž figuruje v Klubu legend Sparty.

Spolu s Martincem do něj letos vstoupili in memoriam bývalý obránce Karel Masopust, další někdejší obránci Jan Reindl a Jiří Kročák a útočník David Výborný. Pětinásobný mistr světa tak v klubu doplnil svého otce Františka.

Reklama

Související témata: