Hlavní obsah

Šílený rekord v extralize. Už toho všichni měli dost, přiznává hrdina Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rekordní maratón, celkem 34 samostatných nájezdů absolvovali hokejisté, než bylo jasno o výhře Sparty nad Třincem. O zisku bonusového bodu pro hosty rozhodl v sedmnácté sérii Roman Horák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Rekordní série nájezdů v Třinci.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Třinec - Sparta

Přes půl hodiny trvající rozstřel šikovnou kličkou do bekhendu mezi betony gólmana právě Horák zahájil. Při repete v sedmé sérii neuspěl, když se ale odhodlal k třetímu pokusu, volil nekompromisní střelu pod horní tyčku. „Už toho všichni měli dost a za mě nejlepší řešení bylo přijet s pukem mezi kruhy a napřáhnout. Není to ale jednoduché trefit, mně se povedlo uspět, i když jsme nechtěl vymýšlet kraviny,“ líčil autor vítězné branky.

Třinci nevyšlo při nájezdech ani trojí nasazení kanonýra M. Růžičky, naopak se vyplatil tah s juniory. „Nechal jsem si na střídačce napovědět, ať to zkusím s mladými,“ říkal domácí trenér Zdeněk Moták. Sedmnáctiletý Sikora i jen o rok starší Haas na Kováře vyzráli, jenže na jejich trefy odpověděl soupeř i s nožem na krku.

V situaci, kdy museli nájezd proměnit, aby zápas pokračoval, prokázali pevné nervy Kousal a Sobotka. Sparta pak měla i poslední slovo. „Jak se nájezdy natahovaly, šlo hlavně o to posílat na led kluky, kteří si věřili, že ještě něco při zakončení vymyslí,“ mínil trenér Pavel Gross.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta 1:2 sn (rozh. nájezd Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Třinec se Spartou vytvořily nový extraligový rekord - dosud nejdelší rozstřel trval v základní části třináct kol a v play off patnáct. „Bylo to strašně dlouhé. Doufám, že mě trenér neuslyší, ale říkal jsem si, ať už nevyrovnáváme a ať to skončí,“ uvedl pro ČTK brankář Sparty Jakub Kovář. „Jak se nájezdy protahovaly, tak už netušíte, s čím hráči přijdou. Vymýšlí se různé věci, porazili nás speciálním golfákem,“ doplnil třinecký gólman Ondřej Kacetl.

Dlouho to vypadalo, že Spartě i bez marodícího Řepíka bude na skalp mistra z jeho ledu stačit jediná branka z hole Jakuba Konečného. „Ani jsem nemířil. Viděl jsem tam skvěle clonícího spoluhráče na masce gólmana, tak mojí jedinou snahou bylo dostat puk směrem na branku, aby si třeba našel cestu do sítě,“ popisoval mladík v dresu pražského klubu.

Až 155 vteřin před koncem základní doby Oceláři přes absenci Daňa a Hudáčka šťastně vyrovnali, když si Kundrátkovu přihrávku z nulového úhlu srazil do vlastní branky Němeček. „Musíme si vážit i toho bodu, který jsme urvali. Mrzí nás, že jsme Spartě i potřetí v sezoně podlehli, ale je potřeba dát soupeři kredit, zahrál opravdu skvěle,“ doplnil Moták.