Hlavní obsah

V týmu je najednou jiná atmosféra. Pořád je to ale padesát na padesát, říká liberecký Birner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči Liberce po dvou domácích porážkách s Olomoucí dokázali zmobilizovat síly a na Hané po sobotní výhře 4:3 vyhráli i v neděli, tentokrát 5:3. Série předkola play off extraligy se tak za stavu 2:2 na zápasy vrací na sever Čech. V obou duelech na Hané však šlo o urputné, vyrovnané hokejové bitvy, a tak vše stále zůstává otevřené. Zkušený útočník Bílých Tygrů Michal Birner si to uvědomuje.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec, přehled šarvátekVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 4.zápas: Olomouc - Liberec

Jak těžké bylo vrátit sérii zpátky do Liberce?

Když jste na pokraji konce sezony, bojujete o život. Včera jsme to vyválčili, ale situace se pro nás nezměnila. Věděli jsme, že vše pro nás zůstává stejné a že dnes to musíme zopakovat, což se povedlo. Po zápasech u nás doma jsme si k tomu něco pověděli a je cítit, že v týmu je najednou úplně jiná atmosféra, jiný život.

Dnes vám pomohl skvělý začátek, gól už po pětašedesáti sekundách. Prakticky celý zápas jste pak měli mírně navrch. Domácí jen dotahovali…

Samozřejmě. Dali jsme rychlý gól. Oni však také měli své šance. Dávid Hrenák nás několikrát ale podržel. Kvalitní gólman je vždy základ úspěchu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec, radost Bílých Tygrů z vyrovnání sérieVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Klíčové byly zřejmě přesilovky. Domácím jste při nich prakticky nic nedovolili. Dvakrát jste se dokonce dokázali ubránit i při dvojnásobné početní nevýhodě.

Když máte čtvrtý zápas v pěti dnech, týmy jsou načtené. Změnit něco ze dne na den z obou stran je velice složité. My se snažíme koukat hlavně sami na sebe. Hráči, co na oslabení chodí, odvádějí fantastickou práci. Klobouk dolů před nimi. Nasazují svoje zdraví, jdou do toho na hraně, s rizikem blokují střely. Když střídačka vidí, jak k tomu přistupují, celému mančaftu to dodává strašně moc energie.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec, střela Knota a následná potyčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zdá se, s ohledem na to, jak jste se semkli, že domácí porážky vám paradoxně pomohly?

To je na delší polemiku. My jsme šli do předkola s vědomím, že víme, co nás čeká. Možná nás trochu svázala tíha okamžiku, že teď je to tady. Máme mladý tým, nejmladší v extralize. Spousta kluků zkušenosti s velkými bitvami nemá. Teprve je sbírají. Pak jsme ale věděli, že tady musíme dvakrát vyhrát, a možná ten tlak z nás spadl. Změnili jsme prostě mentální nastavení a já věřím, že dneškem to nekončí.

Takže teď už to doma uhrajete?

Jsme šťastní, že jsme si tady vybojovali šanci pátého zápasu. Víme, co nás k tomu dovedlo. Do rozhodujícího utkání musíme jít stejně. Věřím, že když se nám to podaří, máme velkou šanci postoupit dál. Pořád je to ale padesát na padesát.

Důležité určitě je, že jste se s Michalem Bulířem jako starší hráči také probudili střelecky. Góly už zase dáváte prakticky všichni?

Asi jo. Já už jsem to ale letos říkal několikrát. Moje role je malinko jiná, než byla v minulých sezonách, a já to vím. Na druhé straně, v play off potřebujete mít dvacet schopných lidí. Když se podíváte na ostatní série, najednou vám dávají góly hráči, o kterých v dosavadním průběhu sezony slyšet moc nebylo. V tom je síla úspěšných týmů, kouzlo play off.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 2:3 (36. Birner)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jaký je vůbec z vašeho pohledu Olomouc soupeř?

Hrají pořád stejně, velmi kvalitní hokej. Je to strašně zkušený tým, ti kluci mají za sebou moc zápasů v extralize. Je to znát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články