Hlavní obsah

Varaďa skončil v Pardubicích, Dynamo převzal asistent Zadina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V hokejové extralize explodovala trenérská bomba, Pardubice provedly nečekanou změny na střídačce. U druhého týmu extraligové tabulky předčasně skončil trenér Václav Varaďa a mužstvo za něj přebírá jeho asistent Marek Zadina.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Poslední zápas Václava Varadi na pardubické střídačceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Informace Práva a webu sport.cz už potvrdil tiskový mluvčí Dynama Jan Mroviec s tím, že Zadinovo převedení na pozici kouče není dočasným řešením a na uvolněný post asistenta přichází bývalý pardubický kanonýr Petr Sýkora. „Mohu potvrdit, že Václav Varaďa ve čtvrtek večer přestal být trenérem pardubického Dynama, klub odstoupil od smlouvy,“ sdělil Mroviec.

Když Sport.cz ve čtvrtek odpoledne ještě před vyjádřením mluvčího žádal o reakci na zprávy o Varaďově konci na střídačce Dynama i majitele pardubického klubu Petra Dědka, ten jen odepsal, že on nikoho neodvolal. S tím, že má důležité jednání, ale později se ozve.

Po sedmnácté hodině tak skutečně učinil a jen potvrdil, že spojení Varaďa a Pardubice je minulostí. „Je to pravda. K dnešnímu dni jsme ukončili spolupráci s panem Varaďou,“ řekl exkluzivně pro Sport.cz Dědek. „Nebudeme teď ale uvádět důvody, prostě jsme se s panem Varaďou rozešli,“ dodal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Dynamo Pardubice 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jakkoli se Varaďův konec v Dynamu může pro veřejnost jevit jako blesk z čistého nebe – zvlášť když Pardubice den předtím zvládly šlágr na Spartě – uvnitř klubu rozhodně nebylo vše zalité sluncem a na povrch už delší dobu probublávaly neshody.

Varaďa je už od dob svého angažmá v Třinci všem dobře znám jak maximalista, který hokeji dává vše a absolutně maximální přístup vyžaduje i od ostatních v klubu. Což nemusí každému vyhovovat; a není tajemstvím, že ve východočeském klubu nebyl úplně všem Varaďův přístup po chuti.

A v poslední době se začali ozývat i někteří hráči. Dva na sobě nezávislé zdroje pro Sport.cz potvrdily, že Varaďa dokonce ztratil důvěru části kabiny. Petr Dědek tak musel urychleně konat a výsledkem je pro někoho šokující Varaďovo odvolání.

Varaďa působil v Pardubicích od loňského května, kdy podepsal smlouvu na pět let! Jenže se loučí už po necelém roce… Na střídačce Dynama odkoučoval jen 35 extraligových utkání, z toho 27 vítězných a vedle toho dovedl Dynamo během sezony do čtvrtfinále Ligy mistrů i ke stříbru ze Spenglerova poháru.

Zadina, který přesně za měsíc oslaví 52. narozeniny, byl už v minulé sezoně asistentem Radima Rulíka, v té aktuální zastával stejnou pozici po boku Varadi, s nímž působil už v realizačním týmu Třince.

Nyní dostane Zadina možnost vést Dynamo poprvé jako oficiální kouč. Zatím si takovou pozici vyzkoušel dočasně jen u Ocelářů, když Varaďa tehdy měl práci jako reprezentační trenér na MS dvacetiletých.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 4:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama