Hlavní obsah

Vary lovily v Brně. Získaly perspektivního beka

Praha

Obranné řady extraligových Karlových Varů rozšíří další nová tvář. Na roční hostování míří z Brna Daniel Kowalczyk. Kometa o jeho odchodu do lázeňského města informovala ve čtvrtek na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté slaví gól v Mladé Boleslavi - ilustrační foto

Článek

Dvacetiletý bek, který v loňské sezoně vedle brněnské juniorky působil také v prvoligové Třebíči, kde sbíral ostruhy v dospělém hokeji. Ve 32 zápasech zaznamenal gól a šest asistencí. Syn bývalého obránce Pavla Kowalczyka absolvoval letní přípravu s Kometou, prvních extraligových startů se ale zřejmě dočká na západě Čech.

Mládežnický reprezentant se stal po Lukáši Pulpánovi a Oldrichu Kotvanovi třetí defenzivní posilou Energie. „Hledali jsme obránce, který by splňoval parametry mladého hráče, který bude na rozhraní třetí a čtvrté obrany. Jsem rád, že nám Brno vyšlo vstříc a Daniela Kowalczyka nám na celou sezonu uvolnilo," uvedl na klubovém webu hlavní trenér a sportovní manažer Varů Martin Pešout.

Západočechy naopak opustili obránci Ondřej Šafář, který kvůli zdravotním problémům přerušil kariéru, a také Dalimil Mikyska. Ten se vrátil zpět do Brna.

Reklama

Související témata: