Hlavní obsah

Vedení extraligových Českých Budějovic odvolalo trenéra Modrého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuspokojivé výsledky, až třinácté místo v extraligové tabulce a výkony, které neodpovídají kvalitě kádru. Tyto důvody vedly vedení HC Motor České Budějovice k rozhodnutí odvolat dosavadního hlavního trenéra a vedoucího sportovního úseku Jaroslava Modrého. Hokejisty Motoru nově povede David Čermák. Asistentem bude i Jiří Novotný. Informaci zveřejnily oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vedení extraligových Českých Budějovic odvolalo hlavního trenéra Jaroslava Modrého (na archivním snímku.

Článek

"Loni nás trenér Modrý dovedl k velkému klubovému úspěchu, proto jsme nechtěli dělat nějaká unáhlená rozhodnutí a i v letošní sezoně jsme dlouho věřili, že dokáže chod věcí zlepšit. Bohužel, výsledky ani nadále nemají vzestupnou tendenci, a my už zkrátka musíme jednat," vysvětlil příčiny vedoucí ke změně generální manažer Stanislav Bednařík.

"Chtěl bych každopádně za celý klub Jardovi Modrému poděkovat za práci, kterou pro svůj mateřský celek odvedl," dodal prezident klubu Roman Turek.

Kompetence vedoucího sportovního úseku a hlavního trenéra přebírá dosavadní asistent David Čermák, kterému zůstává k ruce i zbytek současného realizačního týmu. Funkci asistenta trenéra a skauta nově převezme bývalý útočník Jiří Novotný.

Vladimír Růžička mladší skončil v hokejové Slavii. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

"V minulém ročníku byl Jirkův příchod zásadní mimo jiné pro velmi dobrou atmosféru v kabině. A když už se rozhodl, že nebude pokračovat v hráčské kariéře, věříme, že Motoru může pomoci jako velká osobnost českého hokeje i na lavičce," vysvětlil angažování jihočeského patriota Turek.

Kompetence v trenérském štábu budou rozděleny nově. Dvaapadesátiletý Čermák má bohaté trenérské, ale i manažerské zkušenosti, a stává se vedoucím sportovního úseku a hlavním trenérem Motoru s potřebnou profesionální licencí, naopak končí ve funkci sportovního ředitele u mládežnické Akademie. Jeho asistenty budou jako dosud Roman Fousek a nově Jiří Novotný, který se ale k mužstvu plnohodnotně připojí až začátkem ledna, protože nejdříve musí vyřešit své pracovní povinnosti v roli hokejového agenta. Trenérem brankářů bude dál Stanislav Hrubec a videokoučem zůstává Vladimír Mizera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín