Hlavní obsah

Drsné Vánoce kladenských Rytířů. Jágr měl proslov, padala ostrá slova

Aktualizováno

Pořádně drsné vánoční svátky prožívají hokejoví Rytíři Kladno. Po posledním prohraném utkání měl k hráčům důrazný proslov hrající majitel klubu Jaromír Jágr. Hokejisté si hodinu půl vyříkávali situaci, v které se na chvostu tabulky po šesti porážkách z posledních sedmi zápasů ocitli. Útočník Adam Kubík přiznal, že podobně dlouhou výměnu názorů po utkání ještě nezažil.

Jaroslav Bednář hovoří o Jaromíru JágroviVideo: Sport.cz

 
Článek

"Upřímně jsme v hovnech. Všichni to viděli a myslím si, že už je na čase s tím něco udělat. Za nás to nikdo jiný neodehraje. Zodpovědnost je na nás a my s tím musíme něco dělat. Bylo to na místě. Není ani tak důležitý ten čas, ale co v té kabině padlo," řekl médiím Kubík.

"Je důležité, aby si každý hráč uvědomil, za co tady ten hokej hrajeme. Chceme Kladno samozřejmě udržet v extralize. Pro nás všechny, co jsme Kladeňáci, je to to hlavní, že tady bude," uvedl Kubík, jenž doufá, že výměna názorů na tým zapůsobí.

"Samozřejmě měl hlavní slovo majitel, ale myslím si, že hodně kluků ukázalo odvahu a něco k tomu řekli. Myslím, že je to důležité. Hrajeme to všichni, nejen on. Jestli čekáme, že nás spasí, že přijde hrát, tak to tak není. On sám to ví. On nás může vyhecovat a my se k tomu musíme přidat," podotkl Kubík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během předzápasového rozbruslení na ledě Liberce.

Čtyřiadvacetiletý kanonýr Rytířů by si přál, aby podobné "mytí hlav" už nemusel absolvovat. "Nepadla tam žádná hrozná slova, ale je to nepříjemné. Chceme si po zápasech zazpívat a jít domů s hlavou nahoře. Zavřeli jsem se jako hráči, pak nám asi budou chtít říct i něco trenéři. Je důležité, abychom byli společně na jedné vlně jako celý klub," prohlásil Kubík.

Na chvostu tabulky má Kladno ztrátu čtyř bodů na třinácté České Budějovice a šestibodové manko na dvanácté Karlovy Vary. "Není to o týmech kolem nás, ale o nás. Není super chodit do kabiny a vědět, že jsme poslední. Samozřejmě nás ten hokej v takovém případě nemůže ani bavit. Je důležité najít sílu, sebrat se a přehodit to do lepších kolejích," dodal.

Reklama