Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:1Vedoucí Třinec se v souboji s posledním nadřel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Okál 0 : 1
30. Kovařčík 1 : 1
42. Hrňa 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazil v 11. kole extraligy na svém ledě Zlín 2:1 a udržel se v čele soutěže. Úřadující mistr prohrával s posledním týmem po první třetině gólem Zdeňka Okála, ale v polovině utkání vyrovnal Ondřej Kovařčík a ve 42. minutě rozhodl Erik Hrňa. Hosté nebodovali ani v druhém utkání od rezignace trenéra Roberta Svobody a prohráli deváté z deseti odehraných zápasů sezony.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z vyrovnávací branky na 1:1.

Článek

Zlín měl po téměř měsíci v obraně zkušeného Němce a nastoupil poprvé v sestavě se Zbořilem a Flynnem, kteří přišli na hostování z Mladé Boleslavi výměnou za kapitána Fořta. Oba se zařadili do třetího útoku ke Köhlerovi.

Největší šance se zrodily v úvodní třetině hlavně v třineckých přesilových hrách. V první se blýskl sólem přes celé kluziště domácí bek Marinčin, zastavil ho až pravým betonem Kašík. Ve druhé zahrozili pro změnu hosté, ujeli do brejku dva na jednoho a proti Okálovi se vytáhl Mazanec. Jejich druhý souboj už ale vyhrál hostující útočník, který zblízka otevřel v 17. minutě druhou trefou sezony skóre.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Růžička z Třince (vlevo) a zlínský Matyáš Hamrlík.

Oceláři se od začátku prostřední třetiny do Zlína zakousli, soupeře přestříleli v této pasáži 17:1. Už v prvním střídaní trefil Růžička levou tyč. Nejlepší útok soutěže se prosadil až v polovině utkání, když Ondřej Kovařčík tečoval nahození Zahradníčka od modré čáry a připsal si první gól sezony. Při Kašíkovi stálo i štěstí, střela Musila zacinkala na brankovou konstrukci.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Vedení strhl na stranu domácích z nenápadné akce Hrňa, který střelou švihem z pravého kruhu k bližší tyči překonal Kašíka. Třinecký útočník se trefil v sezoně už posedmé. Zlín poté přežil oslabení a převzal na chvíli iniciativu, ale Mazanec kryl gólové šance Köhlera i Flynna. Domácí poté zahodili několik možností, jak pojistit náskok a málem litovali. Sedláček ale zblízka je vyprášil Mazancovu výstroj a skóre se nezměnilo ani v minutu a půl dlouhé hře Zlína bez gólmana.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. O. Kovařčík (Zahradníček, M. Kovařčík), 42. Hrňa (Dravecký, Jaroměřský) - 17. Okál (Vopelka, Hejcman). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využiti: Diváci: 3467.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Zlín: Kašík - P. Trška, M. Novotný, O. Němec, Matyáš Hamrlík, Gazda, Žižka, Dluhoš - Kubiš, Honejsek, T. Mikúš - Vopelka, Hejcman, Okál - Flynn, A. Zbořil, Köhler - Šlahař, P. Sedláček, Veselý. Trenér: Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: