Hlavní obsah

Velká výměna v extralize. Její součástí jsou hned čtyři hráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velké výměně, do níž je zapojena hned čtveřice hráčů, došlo ve čtvrtek mezi devátou Mladou Boleslaví a posledním Zlínem. Útočníkovi Oscaru Flynnovi bylo předčasně ukončeno hostování v týmu Beranů a společně s ním přichází ke Středočechům ještě obránce Tomáš Hanousek. Opačným směrem míří francouzský forvard Valentin Claireaux a bek Petr Šidlík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Valentin Claireaux (vlevo) opouští Mladou Boleslav a vrací se do Zlína.

Článek

22letý mladoboleslavský odchovanec Flynn odešel na hostování do Zlína na začátku října. Měl zůstat až do konce sezony, hostování mu ale bylo předčasně ukončeno po 27 zápasech za Berany (3+4).

„Spoléháme hlavně na to, že velmi rychle zapadne zpátky do známého prostředí, a že naváže na spolupráci s hráči, které dobře zná," uvedl sportovní manažer Mladé Boleslavi Václav Nedorost.

O rok starší Hanousek v létě po třech sezonách opustil Liberec a v aktuálním ročníku oblékne dres už třetího týmu. Před přesunem do Boleslavi hrál za Karlovy Vary a Zlín. Celkem ve 32 duelech sezony zaznamenal gól a šest asistencí.

„Věříme, že naváže na své působení v Liberci před dvěma roky. Taky jsme hledali obránce-praváka, což Tomáš splňuje," dodal Nedorost.

Středočeši ve výměně obětovali Valentina Claireauxe a Petra Šidlíka, u nichž Nedorost lituje nenaplněného potenciálu. „Oba to jsou hrozně fajn kluci, ale ani jeden se u nás letos bohužel nepotkal s formou. U Vala jsme rozhodně očekávali větší produktivitu a Petr nedokázal navázat na svou loňskou sezonu."

30letý Claireaux už za Zlín hrál v sezoně 2019/2020, a ve 40 zápasech základní části zaznamenal solidních 30 bodů. V Boleslavi šel ale herně dolů, v 33 duelech vstřelil tři góly a přidal devět finálních nahrávek.

„O Valentina jsme dlouhodobě stáli v předchozích měsících. Ve Zlíně se mu hodně dařilo a odváděl zde skvělé služby. Je to pracovitý, kvalitní hokejista, který nám hodně pomůže. Jsme rádi, že se podařilo uskutečnit jeho příchod v rámci současného trejdu. Lotyš Mamčics pravděpodobně pojede na olympiádu a bude nám scházet, proto jsme hledali náhradu v podobě obránce leváka, vysvětluje hlavní kouč Beranů Luboš Jenáček návrat Claireauxe, jenž v extralize dříve hrál i za Pardubice.

Osmadvacetiletý Šidlík oblékl v této sezoně dres Mladé Boleslavi ve 24 duelech a vstřelil jeden gól. V extralize má na svém kontě rodák z Jihlavy odehraných 296 zápasů s bilancí 53 bodů za 10 gólů a 43 asistencí.

Reklama

Související témata: