Hlavní obsah

Sparťan Krejčík se nebojí. S nožem na krku hraje Třinec, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pokraji vyřazení dokázal Třinec v semifinále play off hokejové extraligy dvakrát za sebou pokořit Spartu. Nabytou sebedůvěru chce prodat i dnes doma a vynutit si ještě sedmé utkání. Sparťanský obránce Jakub Krejčík však o podobném scénáři nechce ani slyšet.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, závěrečné oslavy Třince po utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Zůstává i po neproměněném druhém mečbolu pozitivně naladěný. „Není důvod panikařit. Kdyby nám někdo před sérii slíbil, že budeme vést 3:2, tak bychom to určitě brali,“ připouští Krejčík, který bodoval v posledních třech zápasech série. „Není ani proč se bát. Tlak je na soupeři, který hraje s nožem na krku o to, aby mu neskončila sezona. Do Třince odjelo celé mužstvo s vírou, že tam už se povede ukončit sérii,“ burcuje obránce pražského celku.

„Děláme, co je v našich silách. Nikdo si nemohl myslet, že to bude jednoduché, když proti nám stojí tak ohromně zkušený tým usilující o pátý titul po sobě. Těžko se probíjí přes obranu Ocelářů, a když vedou, tak si stoupnou do středního pásma a jen velmi účinně blokují,“ doplňuje spoluhráče útočník Filip Chlapík.

Semifinále play off: 5. zápas Sparta - Třinec

Hlavním poučením z předchozích dvou zápasů jsou pro sparťanské hokejisty nepovedené první třetiny, kdy nabrali shodně dvougólovou ztrátu. „Všichni vědí, že zrovna proti Ocelářům se těžce otáčí výsledek. Mají dobře nacvičený systém, jak si pohlídat vedení, ale rozhodně nejsou neporazitelní. Hlavy máme nahoře, jen do toho musíme začít šlapat hned od začátku a hrát náš hokej, který nám umožnil vedení v sérii,“ uvažuje Krejčík.

Třinec ale ještě udržel při životě naději na šestý postup do finále v řadě. „Důležité teď bude správné nastavení hlavy a udržet nervy na uzdě. Když dokážeme dát první gól, můžeme si ten zápas řídit podle sebe. Důležité je zbytečně se nezatavit, nedělat chyby ve středním pásmu, čistit to kolem branky a hrát zodpovědně,“ míní obránce Marian Adámek.

Oceláři se ani netrápí tím, že stav 0:3 na zápasy dosud v historii extraligového play off nikdo neotočil. „Sparta musí cítit, že sérii maličko pouští z ruky a naše naděje roste. Půjde hlavně o to, abychom hráli aktivně a nečekali na vlastní smrt,“ dodává útočník Patrik Hrehorčák.

Reklama