Hlavní obsah

Virus jsme měli, byli jsme v karanténě a stejně nemůžeme hrát. Je to špatné, zlobí se útočník Polák

Ostrava

Vítkovice poprvé v sezoně nebodovaly. Nad jejich síly byly Karlovy Vary, které si připsaly druhé vítězství v této sezoně, když před prázdnými tribunami v Ostravě vyhrály 3:2. „Je to škoda, dneska jsme se hodně nadřeli a máme nula bodů. Vary hrály účelněji, potrestaly naše chyby, měly moc přečíslení a využily toho,“ smutnil Vojtěch Polák, který ve Vítkovicích hostuje právě z Karlových Varů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Vojtěch Polák z Vítkovic, karlovarští Dominik Graňák a Michal Plutnar a vítkovický Josef Mikyska.

Článek

„Chtěl jsem vyhrát. Už jen proto, že se hraje o tři body, je to poslední zápas na bůhvíjak dlouho. Je to škoda. Připravovali jsme se dobře, já tam loni působil, bohužel se nepovedlo. Třeba příště," povzdychl si rodák z Ostrova nad Ohří.

To příště může být za docela dlouho. Jak jste přijali zprávu o tom, že zase nebudete nejméně dva týdny moci hrát?

Je to pro nás nepříjemné. Už jsme byli v karanténě, ten virus jsme měli. Dostávali jsme se z toho a teď máme zase stop. Nevím, co k tomu říct. Většina týmů v extralize to už měla, chceme hrát hokej. Ale co máme dělat? Je to špatné. Vláda nějak rozhodne a my to musíme akceptovat, a až to pustí znova, tak se maximálně připravit.

Půjde to být připravený, když smíte trénovat jen venku?

Je to složité. Pořád máme nějakou pauzu, nevíme, jestli budeme moct, nebo nebudeme moct trénovat. Je to těžké pro všechny lidi, není to vůbec lehké období. Nechci nijak snižovat ten virus, ale není to jednoduché.

Štve vás to, nebo jak to berete?

Můžeme být naštvaní, jak chceme. Fakt nevím, co by se muselo stát, aby se normálně žilo, hrálo, pracovalo. Nevím. Nemám ponětí ani postavení, abych s tím mohl něco udělat. Nikdo z nás.

Pojďme k hokeji. Ve Vítkovicích jste byl na měsíční zkoušce. Jak to vypadá nyní?

Před týdnem jsme se domluvili na další měsíc. Pro mě to není snadné, pro klub taky ne. Vážím si toho, že můžu hrát, v dnešní době to není jednoduché. Majitelé to mají taky složité. Jdete od hodiny k hodině, probudíte se a nevíte, co bude další den.

Budete v čase, kdy nebudete hrát brát plat? Nebo půjde zase dolů?

Vůbec nikdo neví nic. Nevíme.

V čem vás Karlovy Vary předčily?

Byli hladovější po gólech. Jeli pětkrát nebo šestkrát dva na jednoho, z toho dali tři góly. V naší přesilovce jeli sami na bránu. Tohle rozhodlo. Musíme se zaměřit na to, abychom to příště byli my, kdo bude jezdit dva na jednoho, kdo bude aktivnější. Jsme naštvaní. Fakt jsme makali, ale takový je hokej. Příště to bude určitě lepší. Musí

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec