Hlavní obsah

Vítkovice jdou do čela extraligy! Dynamo nezvládlo šlágr. Sparťanská série skončila, Jágr dvakrát asistoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v neděli na programu kompletní 28. kolo. Vítkovice zvítězily 3:2 po nájezdech nad Plzní a jsou v čele extraligy. Pardubice totiž nezvládly šlágr kola a prohrály s Třincem 0:3. Hradec otočil zápas na ledě Karlových Varů a zvítězil 4:1. Pražská Sparta nenavázala na sérii osmi výher v řadě a na ledě Litvínova padla 2:5. Jaromír Jágr ukázal, že může být pro své Kladno stále platný. Legendární útočník zaznamenal v utkání v Liberci dvě asistence, prohru 3:7 ale neodvrátil. Olomouc přehrála 2:0 Mladou Boleslav a České Budějovice zvítězily nad Kometou 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna v utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Hradec Králové v Karlových Varech inkasoval jako první, ve druhé třetině ale dokázal i díky dvěma trefám slovenského útočníka Olivera Okuliary duel otočit. Dvě branky zaznamenal také hostující Filip Pavlík. Mountfield navázal na vítězství nad Pardubicemi a po výhře 4:1 přeskočil v tabulce svého dnešního soupeře.

Sparta vstoupila do utkání v Litvínově katastrofálně. Za domácí se po dvou trefách prosadili útočníci Andrej Kudrna a Pawel Zygmunt, a tak Pražané ve 26. minutě prohrávali už 0:4. Ještě do druhé sirény se ale Sparta dvěma góly do utkání vrátila. Na víc to ovšem nebylo. Za domácí jistil znovu Kudrna, který zaznamenal hattrick, a hosté tak po šňůře osmi výher po nástupu kouče Miloslava Hořavy padli 2:5.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Souboj u mantinelu, u puku Giorgio Estephan z Litvínova, vzadu zleva Michal Němeček a Ostap Safin ze Sparty.

Jaromír Jágr se poprvé od dubnové baráže proti Jihlavě představil v dresu Kladna. Padesátiletý majitel Rytířů asistoval u gólů Matyáše Filipa a Matěje Berana, prohru 3:7 na ledě Tygrů ale český hokejový veterán neodvrátil. Kladno dál zůstává na posledním místě tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach z Liberce, Jaromír Jágr z Kladna a Petr Kolmann z Liberce v akci.

Ve Vítkovicích se dlouho hrálo bez branek. Utkání gólově odšpuntoval až v závěru druhého dějství plzeňský Jan Schleiss a dal hostům vedení. Domácí ale ve třetí třetině dotáhli gólem Petera Kriegera a Vítkovicím se podařilo dorovnat i druhý náskok hostů. Rozhodnout musely až nájezdy, v nichž se lépe dařilo domácím. Vítkovice tak poskočily na první místo tabulky před Pardubice.

Utkání v Olomouci se neslo v duchu střeleckého trápení hostů z Mladé Boleslavi. Kohouti duel rozhodli dvěma trefami ve druhé třetině a upevnili si průběžné třetí místo v tabulce. Domácí zabrali po dvou nezdarech. Boleslav zaznamenala čtvrtou porážku v řadě.

Pardubice přišly o vedoucí pozici v tabulce extraligy. Dynamo přivítalo ve šlágru kola Třinec, utkání ale gólů nabídlo poskrovnu. Duel už v první třetině rozhodl Erik Hrňa. V závěru se hosté dvakrát trefovali do prázdné branky. Pardubice nenavázaly na výhru s Litvínovem. Třinec přeskočil v tabulce Plzeň a je čtvrtý se stejným bodovým ziskem ale lepším skóre.

V závěrečném klání nedělního programu České Budějovice otočily domácí utkání s Kometou a slaví po výhře 3:1. Hokejisté Motoru navázali na vítězství nad Třincem. Brno zaznamenalo čtvrtou porážku v řadě a v tabulce je osmé.

Tipsport extraliga - 28. kolo
Karlovy Vary - Hradec Králové 1:4
Branky: 15. Černoch - 27. a 49. Pavlík, 33. a 37. Okuliar,
Litvínov - Sparta 5:2
Branky: 04. a 08. a 56. Kudrna, 24. a 26. Zygmunt - 27. Thorell E., 30. Tomášek
Liberec - Kladno 7:3
Branky: 13. a 59. Filippi, 14. Jelínek, 29. Birner, 38. Balinskis, 41. Faško-Rudáš, 41 Flynn - 18. Brodecki, 37. Filip, 56. Beran
Vítkovice - Plzeň 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 44. Krieger, 48. Marosz, roz. nájezd: Mueller - 40. Schleiss, 46. Pour
Olomouc - Ml. Boleslav 2:0
Branky: 32. Plášek, 39. Orsava
Pardubice - Třinec 0:3
Branky: 12. Hrňa, 58. Růžička, 59. Doudera
Budějovice - Brno 3:1
Branky: 24. Gulaš, 36. Hanzl, 51. Gazda - 05. Horký

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články