Hlavní obsah

K. Vary - Hr. Králové 1:4Hradec otočil na ledě Karlových Varů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Černoch 1 : 0
27. Pavlík 1 : 1
33. Okuliar 1 : 2
37. Okuliar 1 : 3
49. Pavlík 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 28. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:1 a po sérii čtyř porážek podruhé za sebou naplno bodovali. Hosté o svém vítězství rozhodli třemi góly ve druhé třetině, dvakrát se mezi střelce zapsali slovenský útočník Oliver Okuliar a obránce Filip Pavlík. Energie si v domácím prostředí připsala desátou porážku v sezoně.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Závar před brankou karlovarského gólmana Vladislava Habala.

Článek

Ve spoře zaplněné KV aréně se polovina úvodní třetiny nesla ve znamení dlouhého pobytu hráčů Hradce Králové v útočném pásmu domácích, ale až na dorážku Okuliara v předbrankovém prostoru bez větší gólové příležitosti. Zaražené karlovarské publikum probrala až 15. minuta, když první větší šanci Energie otevřel po Koblasově přihrávce zpoza branky skóre kapitán Černoch.

Herní převaha Východočechů se naplno projevila ve druhé části, kdy otočili průběh zápasu ve svůj prospěch. Hned dvakrát se prosadili krátce po skončení přesilové hry. Nejdříve dvě vteřiny po návratu Kohouta z trestné lavice se ve 27. minutě z mezikruží trefil Filip Pavlík a ve 33. minutě hned po skončení trestu Huttuly otočil vývoj zápasu Okuliar, který za záda Habala dorazil střelu McCormacka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Souboj Matěje Stříteského z Karlových Varů a Radovana Pavlíka z Hradce Králové.

Slovenský reprezentant o čtyři minuty později po zmatcích karlovarské obrany a chybě Pulpána navýšil vedení hostů na 3:1. Hradečtí kontrolovali zápas, o jediný dílčí úspěch domácích se v bitce postaral Havlín proti Kellymu Klímovi.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

28. kolo hokejové extraligy mezi Karlovými Vary a Hradcem Králové.

Vítězství Moutfieldu navýšil v poslední třetině Filip Pavlík, který ve 49. minutě bombou od modré počtvrté prostřelil Habala a zaznamenal tak svou druhou branku v zápase stejně jako Okuliar. Hradec Králové tak i podruhé v sezoně vyhrál v Karlových Varech.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Černoch (Koblasa) - 27. F. Pavlík (Cingel, Lev), 33. Okuliar (McCormack, Blain), 37. Okuliar, 49. F. Pavlík. Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Frodl, Gerát. Vyloučení: 4:6, navíc Havlín - Kelly Klíma 5 min. Bez využití. Diváci: 2325.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, A. Rulík, Krajčík - Koffer, Gríger, Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - Chalupa, Kružík, Kofroň. Trenér: Bruk.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Piegl - Lev, Lalancette, Cingel - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klima, Kelly Klima - Doležal, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice