Hlavní obsah

Vítkovice přišly pro zápasy se Spartou a Brnem o Kanaďana Malleta

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic se v nejbližších dvou extraligových zápasech v pátek proti Spartě a v neděli proti Kometě Brno budou muset obejít bez Alexandra Malleta. Osmadvacetiletému kanadskému útočníkovi zastavila na dva duely činnost disciplinární komise za jeho zákrok na kapitána Hradce Králové Radka Smoleňáka ve středečním utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš, Radek Smoleňák z Hradce Králové a Peter Trška z Vítkovic ve středečním extraligovém utkání.

Článek

K incidentu došlo ve 49. minutě zápasu, kdy Smoleňák vystřelil a poté byl nevybíravě dohrán Malletem. Přestože se střídačka Východočechů dožadovala trestu pro Kanaďana, hlavní rozhodčí Šindel s Pešinou nevylučovali.

Vedení Hradce Králové se však rozhodlo podat podnět na disciplinární komisi vedenou Viktorem Ujčíkem. Vítkovice o výši trestu informovaly na sociálních sítích.

"Mallet vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a zcela mimo zorný úhel protihráče, přičemž zneužil jeho zranitelného postavení bezprostředně po vystřelení kotouče a před provedením zákroku se s cílem jeho vyšší intenzity odrazil," vysvětlil Ujčík, proč se rozhodl Malleta potrestat dvouzápasovou stopkou.

Ze stejného zápasu vyvázl od Ujčíka s napomenutím obránce Hradce Filip Hronek za situaci, při níž mu sudí na ledě uložili menší trest za nesportovní chování. Přestupku se reprezentační bek dopustil tím, že se při opuštění hrací plochy nevyvaroval slovních výpadů vůči hlavnímu rozhodčímu.

Útočník Petr Jelínek pak zaplatí 20 tisíc korun za svúj zákrok na třineckého forvarda Matěje Stránského ve středečním utkání. "Zákrok byl veden bezprostředně po vstřelení branky v přerušené hře, kdy hráč cíleně přijel do blízkosti nepřipraveného protihráče a zpevněnou rukou ho zasáhl do hrudníku," uvedl Ujčík.

Reklama

Související témata: