Hlavní obsah

Vítkovice přišly v závěru o tři body. Přihodilo se nám to už poněkolikáté, zlobil se Roman

Brno

Vítkovičtí hokejisté se zřejmě odrážejí od dna. Po devíti extraligových porážkách v řadě teď dokázali už podruhé za sebou vybojovat dva body. V Brně se prosadili díky lépe zvládnutému prodloužení, rozhodující gól vstřelil v přesilovce útočník Ondřej Roman.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Roman z Vítkovic rozhodl v prodloužení duel v Brně.

Článek

„Momentálně ve mně převažuje radost z vítězství, ale hlavou se mi honí i to, proč jsme zase přišli na konci třetí třetiny o vedení," narážel na vyrovnání Komety na 1:1 pouhých 39 vteřin před koncem řádné hrací doby. „Přihodilo se nám to už poněkolikáté. V té chvíli mně nebylo vůbec dobře. Zaplaťpánbůh za to vyloučení," poděkoval brněnskému Dlapovi, který putoval nuceně za vysokou hůl na trestnou lavici.

Roman si všiml, jak nelibě Dlapa verdikt sudích nesl. „Rozčiloval se pořádně. Když to ale rozhodčí pískl, faul to asi byl," usmíval se. „Vyhráli jsme poté buly a všichni Brňáci najednou věnovali pozornost výhradně Svačinovi, který měl puk na hokejce. Perfektně mi ho posunul, poloodkrytou branku jsem musel trefit. Věřím, že odteď už budeme bodovat mnohem pravidelněji, v tabulce musíme vystoupat výš," předsevzal si Roman.

Dvě výhry nás psychicky nabudí, věří kouč Oremus

Také ostravský kouč Peter Oremus doufal, že si jeho mužstvo už vybralo smůlu až do konce sezóny. „Dvě výhry nás psychicky nabudí. Teď si to rozdáme jako rovný s rovným i v úterý v derby s Třincem," plánoval.

Hokejisté Komety sice s Vítkovicemi nepotvrdili výsledkově nárůst formy, avšak i bodík brali. „Vždyť jsme nebyli daleko od porážky v normálním čase. Kdybychom ovšem využili aspoň nějakou z řady šancí ve druhé třetině, zápas by se zřejmě vyvíjel jinak," přemítal útočník Jakub Koreis. Měl za to, že Brňané herně nezklamali. „S takovým výkonem příště určitě získáme bodů víc," myslel už na úterní opakovaný duel se Zlínem. „Pokud Zlíňany v dohrávce zdoláme, hodně si tím v tabulce pomůžeme," tušil i brněnský asistent Karel Beran.

Reklama

Související témata: