Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 1:2Vítkovice prohrály derby s Třincem a poprvé v sezoně doma nebodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Daňo 0 : 1
38. Hudáček 0 : 2
54. Krenželok 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli v 30. kole extraligy v moravskoslezském derby Třinci 1:2 a teprve ve čtrnáctém domácím utkání sezony poprvé nebodovali. O první výhře Ocelářů v derby v tomto ročníku rozhodl vítěznou brankou v 38. minutě útočník Libor Hudáček. Ostravané pak už za stavu 0:2 pouze snížili Lukášem Krenželokem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují. Zleva Jan Zahradníček, Milan Doudera, autor gólu Libor Hudáček a Andrej Nestrašil.

Článek

Třinečtí otevřeli zápas aktivně, ale první šanci dopřáli paradoxně ve vlastní přesilovce soupeři, který přečíslení dva na jednoho nedotáhl a Chlána ve čtvrté minutě vychytal Mazanec. Pak už hosté mírnou převahu přetavili v gól, když Daňo v 10. minutě před Stezkou jemně tečoval Nestrašilovo nahození.

Ke konci první dvacetiminutovky se nadechli i domácí, ale Lakatošův pokus zblízka zastavil Mazanec. I další vyloženou šanci si Vítkovice vytvořily v oslabení: Fridrich ve 29. minutě vypíchl puk, ale sólo od vlastní modré čáry zakončil neúspěšným pokusem mezi Mazancovy betony.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Zahradníček, Jakub Jeřábek z Třince, brankář Marek Mazanec z Třince a Peter Krieger z Vítkovic.

Sérii zahozených vítkovických šancí završil Kalus, který u tyčky nepřekonal Mazancův beton. A tak do rozhozené domácí defenzívy v 38. minutě vpadl Hudáček, položil si povyjetého Stezku a kličkou do bekhendu podruhé chladnokrevně zavěsil. Asistenci si připsal i třinecký brankář Mazanec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka při utkání s Třincem.

Hosté se v třetí části upnuli na obranu, která vítkovický platonický tlak dlouho rozrážela. Daňo mohl třetím gólem rozhodnout, Stezka si však s jeho průnikem poradil. Až v 53. minutě dokázali domácí využít početní výhodu, Krenželok zblízka zasunul puk do brány a rozpoutal závěrečnou ofenzívu. Krieger měl v 58. minutě na holi vyrovnávací trefu, ale Mazanec Oceláře - stejně jako v následující power play při bekhendové dorážce Fridricha - podržel.

I třetí derby sezony tak skončilo výhrou hostujícího celku.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 54. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Marosz) - 10. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 38. Hudáček (Daňo, Mazanec). Rozhodčí: Hradil, Šír - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 9833 (vyprodáno).
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, L. Kovář, Gewiese - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Dej, Kalus - Krejsa, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
Třinec: Mazanec - Havránek, Marinčin, Zahradníček, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek - M. Růžička, Marcinko, Voženílek - Daňo, Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice