Hlavní obsah

Vítkovice se soustředí jen na prasárny. Tak bychom měli být větší svině, čertí se Sparta

Jan ŠkvorSport.cz

Před středečním zápasem se jejich kabinou prohnala střevní viróza. Ta vyřadila ze hry čtyři hráče, včetně kapitána Rolinka, kteří absolvovali první duel čtvrtfinálové série. Ještě větší problém však hokejistům Sparty dělala tvrdá hra Vítkovic, na kterou nenašli za celých šedesát minut recept a nakonec Kolouchovou trefou z poslední minuty prohráli 0:1 a přišli v sérii o vedení.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lékař kontroluje krvavé zranění Petra Tona ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, že Spartu musíme nějak rozhodit, protože doma je strašně silná," přiznával hrdina duelu Petr Kolouch, že právě zvýšený důraz by vítězi základní části nemusel sedět. „Fyzická hra na ně platí, znervózňuje je. Musíme je dohrávat, protože mají v kádru hodně technických hráčů," přidával se vítkovický obránce Richard Stehlík. „A podařilo se nám to," těšilo Koloucha.

Tvrdou hru Ostravanů pociťovali domácí zejména v úvodní dvacetiminutovce. Nejprve Jan Káňa poslal v 11. minutě k ledu kanonýra domácích Petra Tona, který pak na střídačku mířil viditelně otřesený a s krvavým zraněním v obličeji. Jen o chvilku později si počíhal Patrik Valčák na centra Sparty Jaroslava Hlinku, jenž okamžitě zamířil do kabiny a do hry se vrátil až po první přestávce. A aby byly útoky na členy první formace domácích dokonány, Michal Barinka zase přišpendlil na mantinel Tomáše Rachůnka. I on zůstal pár vteřin ležet na ledě, pak ale sám odbruslil na střídačku.

Příště přitvrdit, velí kouč Sparty Jandač

„Do těla se hraje pořád, ale dneska se Vítkovice soustřeďují jen na prasárny," hřímal už po skončení první třetiny Tomáš Rachůnek nad hrou Vítkovic. „Je nám jasné, že je play off, že je jiný režim. Na druhou stranu byla na ledě spousta zákroků, které jsou na hraně nebo za hranou. A je potřeba, aby se to spravedlivě posuzovalo. Příště musíme přitvrdit, jsme na to připravení," říkal po skončení zápasu trenér Sparty Josef Jandač.

Čtvrtfinále play of hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel
Stav série 1:1
3. zápas: SO 22.3. ve Vítkovicích
4. zápas: NE 23.3. ve Vítkovicích
5. zápas: ST 26.3. na Spartě
příp. 6. zápas: PÁ 28.3. ve Vítkovicích
příp. 7. zápas: NE 30.3. na Spartě

„Oni na nás vlítli a trošku šli po našich elitních hráčích. Od toho se celý zápas odvíjel," věděl gólman domácích Tomáš Pöpperle, kterému ani tak nevadil Káňův zákrok na Tona. „Když ale někdo dostane po buly krosček, tak je to spíš záměrné. To by do hokeje patřit nemělo," čertil se nad Valčákovým faulem na Hlinku.

„Vítkovice hrály tvrdě, trefovaly hráče, které by neměly. Nevím, jestli jsme na to byli připravení. Ale takhle to holt v play off je, takže i my bychom měli přitvrdit. Taky bychom měli být, když to řeknu sprostě, trošku větší svině. O tom to v play off je," pokračoval Pöpperle.

Vśechno bylo v rámci fair play, odmítal Oremus

Ostravané však odmítali, že by jejich zákroky byly za hranou pravidel. „Hráli jsme naopak velmi disciplinovaně. Dohrávali jsme souboje, což je potřeba. Byly to zákroky v rámci fair play," stál si za svým trenér Peter Oremus.

A jeho slova jako jeden z mála sparťanů podpořil i Petr Ton. „Podle mě to byla náhoda. Jardu Hlinku faulovali po buly při souboji o puk, já jsem si na to zase najel sám. Byl jsem bez puku a už jsem to nečekal. Nemyslím si, že by zrovna po mně šli nějak extrémně víc než po ostatních," říkal nejproduktivnější hráč základní části. Strach z toho, že by se podobný scénář opakoval i ve víkendových zápasech v Ostravě, nemá. „My taky máme hráče, kteří dokážou přitvrdit. Musíme si ale uvědomit, že nemá cenu oplácet."

Který z týmů postoupí letos do semifinále play off?
Sparta Praha
48,1 %
Vítkovice
51,9 %
Celkem hlasovalo 10278 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice