Hlavní obsah

Vítkovice táhli obránci, Auvitu byl blízko hattricku. Dobrá šance, ale i zákrok, ocenil Francouz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úvodním kole sezony doma hokejisté Vítkovic podlehli Karlovým Varům vysoko 2:6 a další týdny se hodně trápili. To vstup do druhé poloviny základní části se Ostravanům proti stejnému soupeři vyloženě povedl. Vyhráli 4:1 a zásadní podíl na čtvrtém domácím vítězství Vítkovic v sezoně měli obránci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice – Karlovy Vary 4:1 (53. Mar. Barinka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

O úvodní dvě trefy se postaral Francouz Yohann Auvitu, třetí přidal Američan Willie Raskob. „Vyhráli jsme, pomohl jsem k tomu góly. Musím být spokojený,“ usmíval se francouzský bek, který se v české extralize gólově prosadil poprvé.

27. kolo, Vítkovice-Karlovy Vary 4:11/6

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

A hned dvakrát. Obě branky si byly velmi podobné a vítkovickým radostem v obou případech předcházela střela od modré čáry, která prolétla klubkem hokejistů a zastavila se až za zády karlovarského Dominika Frodla. „Kluci tam výborně clonili,“ pochválil spoluhráče Auvitu.

Obránce se zkušenostmi z reprezentace či z NHL přišel do Vítkovic začátkem října, k prvnímu zápasu v dresu loňského semifinalisty play off vyjel vinou zranění kotníku z tréninku ale až ve druhé polovině listopadu. „Bylo to složité. Neměl jsem angažmá, dlouho jsem nehrál, a když jsem přišel sem, hned jsem se zranil. Ale pracoval jsem každý den a snad už je to špatné pryč,“ vykládal Auvitu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Francouzský obránce Vítkovic Yohann Auvitu

V úvodních sedmi zápasech v dresu Vítkovic si připsal tři nahrávky, na premiérovou výhru v extralize si musel počkat do šestého utkání proti Litvínovu. Na první branku ještě o dva zápasy déle. „Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Pořád jsme ale na začátku a sezona bude ještě dlouhá,“ svěřoval se 34letý obránce, jenž mohl proti Karlovým Varům klidně slavit i hattrick.

Obrovskou šanci ve třetí dvacetiminutovce ale nevyužil. „Šance tam byla, ale na druhou stranu já tady od střílení gólů asi úplně nejsem. Jsem šťastný i za ty dva góly. Byla to dobrá příležitost, ale také výborný zákrok gólmana, kredit pro něj,“ usmíval se Auvitu.

Až pod čtvrtou branku domácího týmu se podepsal český hokejista, byť s německým pasem. Konečnou podobu výsledku dal Marcel Barinka, jenž si proti Karlovým Varům připsal dva body za gól a asistenci a vylepšil si svou bilanci ve Vítkovicích na bod na osm bodů v osmi utkáních.

„V situaci, v jaké jsme, je úplně jedno, kdo dává góly nebo kdo zrovna sbírá body,“ pousmál se člen vítkovického trenérského týmu Jiří Veber. „Pro nás je v tuto chvíli důležité to, že jsme je dali, navázali jsme na zisky z minulých utkání (Litvínov 6:2 a Hradec Králové 2:3 v prodloužení) a připsali jsme si do tabulky tři velmi cenné body,“ pokračoval Veber.

Jeho protějšek, karlovarský trenér David Bruk, po čtvrté porážce z posledních pěti zápasů žádný důvod k alespoň částečně kladnému hodnocení nenašel. „Potřebovali jsme tyhle body, ale to domácí taky. Vítkovice byly lepší, proto vyhrály,“ soukal ze sebe.

„Byli jsme horší ve všech aspektech a podle toho ten výsledek vypadá. Do půlky zápasu to byla relativně vyrovnaná partie, pak jsme ale dostali druhý gól a už nebylo cesty zpět. Máme teď více proher než vítězství, musíme si to vyříkat a po repre pauze se vrátit v lepším stavu,“ zdůraznil střelec jediného karlovarského gólu útočník Vít Jiskra.

Reklama