Hlavní obsah

Vítkovice vítají vsetínského rodáka Abdula. Bruk od něj čeká body i kvalitu v přesilovkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno vsetínského rodáka Jindřicha Abdula se v souvislosti s příchodem do hokejových Vítkovic skloňovalo už delší čas. Nyní jej ostravský klub představil jako čtvrtou posilu pro nadcházející extraligový ročník. Naposledy oblékal 28letý útočník dres Litvínova, se prošel až do semifinále Extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Litvínovský útočník Jindřich Abdul.

Článek

„Jindra Abdul je velice chytrý a kreativní hráč, který by nám mohl dost pomoci s produktivitou. Přestože v uplynulé sezoně udělal hodně bodů převážně z přihrávek, tak u něj máme ambice a věříme, že je v něm střelecký potenciál a že je v něm i potenciál pro přesilovou hru a její tvoření,“ řekl na adresu hokejisty se zkušenostmi z KHL, slovenské extraligy či EBEL ligy hlavní trenér Vítkovic David Bruk.

Abdul se v mládežnických reprezentacích potkával třeba s Davidem Pastrňákem, v únoru 2015 mu ale hokejovou kariéru málem ukončilo vážné zranění oka. „To se mi stalo ve Znojmě. Hrál jsem tehdy celý rok za áčko, akorát na jeden zápas jsem šel vypomoci juniorce. A v tom zápase mi jeden ze soupeřů chtěl nejspíše nadzvednout hokejku, jenže mě píchnul špičkou hokejky přímo do oka,“ vykládal před lety při angažmá v Českých Budějovicích klubovému webu Abdul.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Litvínov 2:1 (23. Abdul)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Následovalo dlouhé léčení, po kterém na poraněné oko vidí už jen z dvaceti procent. „Už s tím ale žádné problémy nemám, víceméně jsem si na to už zvyknul. Akorát si musím kapat různé kapky na zvlhčení. Jinak už to ale nijak nevnímám,“ říkal Abdul, jenž kromě Znojma, Litvínova a Motoru působil v Česku ještě ve Vsetíně, Třebíči a v mládežnických letech také ve Spartě Praha.

„Máme radost, že se nám Jindru podařilo přivést do Vítkovic. Pochází ze Vsetína, takže se vrací blízko domova, v této sezoně překonal hranici čtyřiceti kanadských bodů a věříme, že má na to, aby byl stejně platný, ne-li lepší v našem dresu. Je to hráč v ideálním věku. Od jeho příchodu si slibujeme zvýšení kvality kádru,“ řekl sportovní ředitel vítkovického klubu Roman Šimíček.

V minulém ročníku v Litvínově Abdul odehrál i s play off 63 zápasů a zapsal 43 bodů za 12 gólů a 31 asistencí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.