Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 5:3Vítkovická parádní série pokračuje, zářil Bukarts

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kunc 0 : 1
11. Krenželok 1 : 1
21. Nahodil 1 : 2
26. Bukarts 2 : 2
35. Hruška 3 : 2
45. Kusko 3 : 3
55. Bukarts 4 : 3
58. Lakatoš 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili v úterním utkání 36. kola extraligy nad Olomoucí 5:3 a bodovali ve třináctém duelu v řadě. Největší podíl na výhře Ridery měl Roberts Bukarts, který v přesilovkách zaznamenal dva góly a dvě asistence. Domácí využili čtyři přesilovky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš, Roberts Bukarts, Lukáš Krenželok a Jan Hruška z Vítkovic slaví gól.

Článek

Utkání začalo ve svižném tempu. Vítkovičtí se hned z první akce dostali do šance a Lukáš musel už po deseti sekundách likvidovat Lakatošovu ránu. Příležitost Hanáků tak okatá nebyla, zato Kunc pohotově před Stezkou zasáhl Švrčkem nahozený puk, který skončil v síti. I když se domácím nelíbilo Burianovo postavení v brankovišti, gól platil.

Domácí přesto pokračovali v aktivitě a v přesilovce se jim zanedlouho povedlo vyrovnat. Krejčího přestupek byl v 11. minutě potrestán už po deseti sekundách Krenželokem, který z brankoviště usměrnil za Lukášova záda Bukartsovu přihrávku.

Ještě před koncem první části se rychle za sebou nechali vyloučit domácí Hruška a Kalus a ačkoliv byla přesilovka pět na tři rozdělena přestávkou, hned na začátku druhé půle ji Olomouc využila. Krejčího vyraženou ránu jednoruč doklepl do branky Nahodil a početní výhody se začaly stávat klíčovou situací celého utkání.

Také Ostravanům totiž dopomohly k obratu. Při hře pět na čtyři v 26. minutě nejprve srovnal Bukarts, který do prázdné branky zblízka pohodlně doklepl Lakatošův pokus zpoza brány, a v 35. minutě je poprvé v utkání poslal do vedení Hruška, který v přesile pět na čtyři tečoval střelu Solovjova.

Zajímavý zápas v závěru gradoval a Kusko se vteřiny po návratu z trestné lavice natlačil před Stezku a kličkou vyrovnal. Proti Tomečkově možnosti na otočení skóre pak zakročil vítkovický gólman Stezka a domácí naopak čtvrtou využitou přesilovkou udělali rozhodující krok k výhře: v dvouminutové přesilovce pět na tři zápěstím zamířil přesně Bukarts.

Dvě a půl minuty před koncem zpečetil tři body pro Vítkovice devátým gólem sezony Lakatoš, kterému přihrával Solovjov a zaznamenal čtvrtou gólovou asistenci v utkání.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Solovjov), 26. Roberts Bukarts (Lakatoš, Solovjov), 35. J. Hruška (Solovjov, Roberts Bukarts), 55. Roberts Bukarts (Lakatoš, Marosz), 58. Lakatoš (Solovjov) - 3. Kunc (T. Černý, Nahodil), 21. Nahodil (Krejčí, Kolouch), 45. Kusko (J. Káňa II, Škůrek). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:9. Využití: 4:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Galvinš, Plášil, Koch, L. Kovář, Gewiese - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Flick, M. Kalus - Krejsa, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Groh, Rutar, Švrček, Řezníček, Škůrek - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Klimek, J. Knotek, Kusko - Bambula, Kolouch, Strapáč - Kunc, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: