Hlavní obsah

Vítkovický Gewiese je v pořádku. Fanoušky pozdravil z nemocnice

Něco přes minutu odehrál v rozhodujícím sedmém utkání semifinálové série proti Hradci Králové obránce Vítkovic Petr Gewiese. Ve třetí minutě úvodní třetiny jej do boku či zad trefil puk vystřelený kanadským obráncem Graemem McCormackem a pro domácího beka utkání skončilo. Sezona v sobotu skončila i pro Vítkovice, které podlehly Východočechům 1:2 v prodloužení a neuvěřitelně vyrovnanou sérii prohráli 3:4 na zápasy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Lékař zasahoval u zraněného hokejisty Vítkovic Petra Gewieseho během semifinále play off rovnou na ledě.

Článek
Fotogalerie

Gewiese zůstal po zásahu pukem v bolestech ležet, na ledě se objevila i krev, kterou hráč plival. Signalizace spoluhráčů byla jasná, zranění 30letého hokejisty je vážnější, než se na první pohled mohlo zdát. Na led okamžitě vyrazil lékařský štáb Vítkovic, brzy poté i nosítka, na kterých Gewiese opustil led a následně byl převezen do nemocnice.

V 50. minutě klíčového duelu dorazila do vítkovické arény dobrá zpráva. Na kostce se objevila fotografie z nemocnice, na které 30letý obránce palcem nahoru zdravil spoluhráče i fanoušky. „Fandím na dálku," vzkazoval.

Klub je se zraněným hráčem v kontaktu, po dohodě s ním ale zdravotní stav nejproduktivnějšího hráče Vítkovic v play off (v jedenácti zápasech nasbíral Gewiese devět asistencí, což je společně s pardubickým Davidem Ciencialou nejvíce ze všech hráčů) komentovat nechce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zraněného Petra Gewieseho z Vítkovic odvážejí záchranáři na nosítkách z ledové plochy během semifinále play off s Hradcem Králové.

„Nemám informace. Odjel do nemocnice, viděli jsme jeho fotku na kostce, budeme vědět víc," říkal těsně po utkání trenér Vítkovic Miloš Holaň. „Gewi měl obrovskou fazonu, celé play off sbíral body a v utkání nám chyběl. Museli jsme na to reagovat, ale nedopadlo to," dodal Holaň.

„Každý hráč, který vypadne, nám chybí. Je to cítit. Máme výborně poskládané lajny, tým, partu. Dokázali jsme se vůlí dostat do semifinále a v něm srovnat sérii, přestože jsme první tři zápasy prohráli. Snad bude brzy v pořádku," říkal kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.