Hlavní obsah

Všichni si musíme sáhnout do svědomí, není obránce Komety Ščotka spokojený se vstupem do sezony

Po minulé sezoně ho zlákaly vysoké ambice hokejistů Komety natolik, že předčasně ukončil angažmá ve finském JYP Jyväskylä. Šestadvacetiletý obránce Jan Ščotka, který na jaře pomohl českému národnímu týmu na světovém šampionátu k zisku bronzových medailí, však není se vstupem brněnského mužstva do nového extraligového ročníku spokojený.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Ščotka v souboji o puk s třineckým Danielem Voženílkem.

Článek

Z pěti odehraných kol máte jen pět bodů. To je málo, že?

Jasně. Rozhodně neprožíváme povedený start do sezony. Štvou mě hlavně domácí porážky s Kladnem, a naposledy v úterý s Třincem. Před našimi fandy potřebujeme vyhrávat. Musíme si všichni sáhnout do svědomí.

Platí to i pro vás osobně?

Pochopitelně. Ani já nejsem se svými výkony příliš spokojený. Musím se zamyslet, proč to zatím není ono.

Jaký vidíte recept na zlepšení?

Chce to začít od jednoduchých věcí. Asi tak, jak to u nás předvedl Třinec, jemuž taky nevyšel začátek extraligy podle představ. Musíme začít pořádně hrabat a co nejdřív se tříbodovou výhrou odrazit od pomyslného dna. Nejlíp hned v pátek v zápase s Hradcem Králové.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marko Daňo (vlevo) z Třince a Jan Ščotka z Brna.

Cítíte už nějakou frustraci z toho, že jste na šťastné vítězství v Liberci nedokázali navázat doma s Oceláři, kteří do té doby čekali na premiérový triumf?

To zase ne. Je to sport, a každý z nás ví, co musí zlepšit. Musíme si společně vyříkat, proč nám to zatím tolik nejde. Pevně věřím, že brzy začneme zase vyhrávat. Na spodku extraligové tabulky nám to nesluší. Vždyť máme hodně kvalitní tým. Jsem přesvědčený, že se záhy začneme posouvat výš.

Jak moc vám chybějí zraněné opory Kundrátek se Strömbergem?

Jsou to bezesporu oba výborní hokejisté, avšak my se nemůžeme na jejich absence vymlouvat. Nesmíme se dívat doleva ani doprava, a začít sbírat body. V pátečním duelu s Hradcem to bude chtít vytvořit na soupeře takový tlak, abychom dostali naše skvělé fanoušky do varu, a s jejich pomocí vyválčili potřebné vítězství.

Reklama