Hlavní obsah

Vulgární fanoušek nadával Flynnovi, ten už se pak neudržel: Choval se totiž jako idiot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi střídačkami obou týmů na plzeňském zimáku se jen pár minut po prohře 1:2 v prodloužení čtvrtého zápasu předkola play off zastavil k rozhovoru pro Českou televizi, diváci si z něj však mnoho neodnesli. Povídání libereckého útočníka Oscara Flynna totiž narušil neurvalý a vulgární fanoušek Západočechů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Marek Baránek (vlevo) z Plzně a Oscar Flynn z Liberce si vyměňují názory.

Článek

Dlouho se autor jediné nedělní trefy Bílých Tygrů držel. Dlouho se přemáhal, aby na sprosté nadávky a urážky nereagoval.

„Ty simulante. Ku*vy vole," hulákal fanda Plzně na Flynna i poté, co se na něj hráč podíval. „Moc nečum, vole. Furt padáte, přitom máte 100 kilo, chlapi jako kráva. Jenom simulujete. Ty konkrétně taky," pokračoval, přičemž přidával další vulgarity.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Oscar Flynn z Liberce vyrovnává v Plzni na 1:1.

Po několika desítkách sekund se už však 23letý útočník, který se narodil britskému otci a české matce v Burnley a měsíc poté se s maminkou přestěhoval do Česka, neudržel. „Ještě něco?" zeptal se pořvávajícího muže, aby pak do televizních kamer pokračoval. „No, tady to vidíte sami. Tečka," prohlásil Flynn.

„Jak ty můžeš bejt v reprezentaci, ty vole?" nepřestával v poznámkách fanoušek, a to už Flynnovi v samém závěru rozhovoru pro ČT ruply nervy.

„M*dám tady tu Plzeň zku*venou," ulevil si majitel čtyř startů za český národní tým.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Tomáš Mertl (vlevo) v potyčce s Oscarem Flynnem z Liberce.

Po omluvě tiskové mluvčí plzeňského klubu ale vzápětí vychladl a o celém incidentu porozprávěl pro píšící novináře. „Vždycky když potkáte nějakého fanouška, který se chová jako idiot, má v ruce pivo a nerespektuje hráče ani nikoho jiného, je to frustrující. Co na to říct?" řekl Flynn.

Nutno podotknout, že v Plzni v neděli panovalo už od úvodu zápasu hodně nepřátelské prostředí. Domácí diváci pískali snad při každém kontaktu, při každém náznaku faulu. Jistě i proto, že Plzeň se cítila poškozena verdikty sudích ze sobotního třetího utkání předkola, po němž dokonce vetovala hlavního rozhodčího Oldřicha Hejduka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Zámorský (vpředu na ledě) a Tomáš Mertl přijímají od spoluhráčů gratulace ke gólu na 1:0 proti Liberci.

„Věděli jsme, že jedeme k těmhle lidem. Bez urážky, jsou tu jinak skvělí fanoušci. Ale u některých to vypadá takhle. Tak se teď těším na páté domácí utkání," uzavřel Flynn.

Plzeň v neděli dokázala srovnat stav série na 2:2 na zápasy a o postupujícím se rozhodne až v úterý v Liberci.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice