Hlavní obsah

Výhra? Je to vzpruha! Další zápasy o bytí a nebytí jsou ale před námi, krotí euforii Poulíček

Spadl jim obří balvan ze srdce. Hokejisté Pardubic se v extralize snaží vyhrabat ze šlamastyky a na ledě Vítkovic učinili důležitý krok. V záchranářské bitvě zlomili Trličíkovu partu 5:3 a odlepili se ode dna tabulky.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubická hokejová radost (ilustrační foto)

Článek

„Je to pro nás vzpruha, ale pro nás tím nic nekončí. Před námi je dalších sedm zápasů o bytí a nebytí. Můžeme se hodinu radovat, pak ale dát hlavu mezi ramena a zase šlapat," brzdil euforii útočník Patrik Poulíček, jenž v utkání plném emocí vstřelil dva góly.

Klíčový moment utkání se urodil ve 36. minutě. Vítkovice šly na 65 sekund do dvojnásobného oslabení a jejich odchovanec Svačina, který vítkovický dres oblékal v nejvyšší soutěži osm sezon, je ztrestal vyrovnávacím zásahem na 3:3. „Určitě se to touhle přesilovkou zlomilo. Nalilo nám to fyzické síly do nohou. Super, že jsme ji proměnili," liboval si šestadvacetiletý forvard.

V závěrečné části pak dokonal obrat Látal, když po šťastném odrazu trefil poloodkrytou branku. A když v samém závěru zamířil do prázdné klece právě Poulíček, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. „Závěr jsme zvládli velmi dobře. Fyzicky, mentálně i takticky," hřálo asistenta kouče Dynama Michala Mikesku.

Jeho svěřenci nabírají formu v pravý čas, ovládli třetí z posledních čtyř utkání. „My jsme vždycky před reprezentační pauzou vyhráli a po ní začali špatně. Jsem rád, že se nám konečně povedl opak," hlásil spokojeně útočník Robert Kousal. Pardubičtí zdolali Ostravany poprvé od 23. ledna 2018. O další body se poperou v neděli, kdy doma přivítají Zlín.

Reklama