Hlavní obsah

Z medailistů soupeři. Už bylo potřeba se zklidnit, usmíval se Rosandič po výhře nad Čerešňákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu spolu slavili bronz z olympiády v Pekingu, teď se hned postavili proti sobě v důležité extraligové bitvě o elitní čtyřku. A úspěšnější byl slovenský reprezentant ve službách Liberce Mislav Rosandič, který pomohl vynulovat Plzeň Petera Čerešňáka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z vítězství.

Článek

Bílí Tygři zdolali Plzeň „fotbalovým" výsledkem 1:0 a zamotávají tak boj o přímý postup do čtvrtfinále. Na čtvrtou Plzeň již ztrácí jen tři body.

„Jsem rád, že jsme vyhráli a on má trochu horší zápas," usmíval se po těsné výhře Mislav Rosandič, který v týdnu v Bratislavě s Čerešňákem bouřlivě slavil pekingský úspěch. A potkali se znovu i pod Ještědem po vzájemné bitvě. „Teď mu ještě nesu hokejku, co si tam zapomněl," prohodil s úsměvem obránce Bílých Tygrů.

„Pořádně jsme to s lidmi na náměstí oslavili. Byl to krásný hokejový moment," poznamenal Čerešňák. Oba před vzájemným soubojem po návratu absolvovali se svými týmy jen jeden trénink ve čtvrtek.

„Už bylo potřeba se trochu zklidnit. Ještě nás čeká spousta práce, abychom vybojovali čtyřku. Dnes jsme udělali malý krůček. Ještě máme do konce pět zápasů a v každém musíme jít za výhrou," podotkl Rosandič, jenž s parťáky zdolal Plzeň díky jedinému Filippiho gólu z 16. minuty v početní výhodě.

„Využili jsme přesilovku pět na tři a potom jsme v defenzivě odehráli dobrý zápas, prakticky jsme je do ničeho nepustili, měli tam jen pár střel, ale nic velkého. V tom musíme pokračovat, hrát soustředěně odzadu a pak budou vítězství přibývat," přeje si Rosandič.

„Byl to vyrovnaný zápas o jednom gólu. Šance jsme měli my i oni, ale brankáři chytali skvěle. Bohužel jsme se prosadit nedokázali," lituje Čerešňák, jehož týmu chyběl kvůli zranění nejproduktivnější hráč Michal Bulíř, jenž zápas sledoval jen ze střídačky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Rychlovský z Liberce a Vojtěch Budík z Plzně.

Liberec vyhrál čtvrté utkání v řadě a útočí na přímý postup do čtvrtfinále. „Určitě chceme uhrát čtyřku, ještě šance je. Je to těsné, pár mužstev o to ještě bojuje. Teď je každý zápas mega důležitý. Do konce základní části se už bude hrát play off hokej, takže uvidíme, jak to dopadne," uzavřel. V neděli Rosandiče a spol. čeká bitva na Spartě, Čerešňákův tým na domácím ledě Kladno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice