Hlavní obsah

Zákrok Kolaříka poslal Hornu po vzoru NHL až na střídačku Slavie

PRAHA

Ta scénka připomínala záběry z kanadskoamerické NHL. Ve druhé třetině zápasu Slavie s Kladnem se po levém křídle podél střídaček řítí útočník Středočechů Tomáš Horna, když se mu do cesty postaví Pavel Kolařík. Horna je po kontaktu s ním na chvíli přišpendlen na hrazení, načež následně přepadává na střídačku překvapených slávistických hráčů. Přítomní diváci jsou u vytržení, netradiční moment oceňují bouřlivým potleskem.

Článek

„Ani pořádně nevím, jak se to stalo. Hráč (Horna) si mě obhodil, chtěl si mě ještě obskočit a já se narovnal. A byl na střídačce. Byl ve výskoku, snad tam spadl sám. Ani jsem ho pořádně necítil,“ popisoval celou situaci ze svého pohledu slávistický zadák Pavel Kolařík. V první moment jej vůbec nenapadlo, že by mohl Tomáš Horna skončit až na domácí střídačce. „Já ani nevěděl, že na ní skončí,“ usmíval se.

Spoluhráči si z Kolaříka okamžitě poté, co dokončil střídání, začali utahovat. „Bylo to pěkné, kluci na střídačce mě pochválili. Smáli se a něco prohodili,“ prozradil obránce, který odehrál několik zápasů i za Boston Bruins v NHL. V zámoří jsou podobné zákroky na denním pořádku, přesto si prý z tamější ligy příklad nebral. „Takhle přímo se mi to ale ještě nikdy nepovedlo,“ nesměle se pochválil.

Slávistická střídačka se po chvíli začala smát

Nevítaná návštěva překvapila i ty hráče Slavie, kteří zrovna na střídačce vydýchávali únavu z předchozího střídání. „Měl jsem to z první ruky, ten Kladeňák mi přistál přímo v klíně,“ řekl další bek Pražanů Jan Novák. Po počátečním překvapení se slávisté snažili rovněž zaskočenému Hornovi pomoci zpátky na led. „Chtěli jsme mu pomoct na nohy, aby se vrátil do hry,“ potvrzuje Novák.

V té chvíli si ještě Růžičkovi svěřenci zachovávali vážnou tvář. Jakmile ale Horna opustil jejich území, propuklo nefalšované veselí. „Smát jsme se začali, až když jsme věděli, že je v pořádku,“ přiznal Novák, že se celý incident neobešel bez slovních průpovídek. I jemu ale bylo kladenského útočníka trochu líto. Naštěstí si z něj neodnesl zdravotní následky. „ Není nic příjemného, když takhle spadnete,“ zakončil Novák.

Reklama

Související témata: