Hlavní obsah

Zámoří teď není můj cíl. Hlavou jsem jen v Hradci Králové, prohlásil slovenský útočník Okuliar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělou formu má útočník Hradce Králové Oliver Okuliar. Potvrdil to i v duelu 10. kola extraligy v Olomouci, kde výrazně přispěl k zisku dvou bodů za výhru 2:1 po samostatných nájezdech. Vstřelil v první třetině vedoucí gól svého týmu a proměnil i trestné střílení. Mounfield si tak spravil chuť po poslední porážce ve východočeském derby s Pardubicemi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Mountfield HK, a.s. 1:2 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jak těší výhra, byť není za tři body?

Hlavně je zasloužená. Po výborném výkonu v první třetině jsme trochu polevili, ale i tak jsme mohli vstřelit mnohem více gólů. Bereme však i dva body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Aron Chmielewski z Olomouce, čárový rozhodčí Josef Špůr a Petr Blažek.

Olomouc trápí neúspěšné přesilovky. Při jednom oslabení jste dokonce mohl skórovat. Věděli jste o tom, připravovali jste se na to nějak speciálně?

Každý má dnes videa, statistiky. Víme o tom. Nebylo to ovšem tak, že bychom v nich chtěli útočit. Zaměřovali jsme se na to, abychom neinkasovali.

Vyhráli jste, ale jeden gól na jednačtyřicet střel je málo. V čem je problém?

Foto: Sport.cz

Olomouc - Hradec Králové 0:1 (10. Okuliar)

Těžko říct. Možná by to chtělo trochu víc se uvolnit. Nevím. Někdy to tam prostě nepadá. No a skvěle chytal domácí Braňo Konrád. Myslím však, že máme hráče na to, abychom i ho z tolika střel překonali vícekrát.

Jak jste viděl své dvě trefy. Obě byly podobné, na Konrádův pravý beton?

V prvním případě jsem se natlačil před bránu a spadlo to tam. Druhý gól byl z blafáku. Vyžádal jsem si, abychom na nájezd mohl jít. Věřil jsem si na něj. Na každého gólmana se díváme, připravujeme. On ale, jak už jsem říkal, chytal výborně. Jen mně další dvě tutovky zlikvidoval. A i ostatním hodně šancí pochytal.

Vstup do sezóny vám vyšel náramně. Na svém kontě máte osm branek a tři asistence. Možná přijde stejně jako v létě lano ze zámoří…

Vůbec to neřeším. Moje hlava je výhradně v Hradci Králové. Ani to momentálně není můj cíl. Tím je vyhrát každý následující duel s Mounfieldem.

Reklama