Hlavní obsah

Zaťovič relaxoval před čtvrtfinále s dětmi. To jsou jiné fofry, směje se kapitán Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci brněnských hokejistů sní před vyvrcholením sezony ve skrytu duše o tom, že nastal čas, aby se jejich tým výrazně přiblížil k úspěchům z let 2017 a 2018, kdy slavil extraligový titul. Kapitán Martin Zaťovič ale tvrdí, že v této chvíli má v hlavě jen nadcházející čtvrtfinále play off s Litvínovem, které začne úvodním dvojzápasem v aréně Komety v neděli a v pondělí.

Foto: HC Kometa Brno

Kapitán hokejistů Komety Martin Zaťovič čeká ve čtvrtfinále s Litvínovem dlouhou sérii.

Článek

„Máme pochopitelně ty nejvyšší ambice. Ale půjdeme krok po kroku. Nejdřív musíme čtyřikrát porazit Litvínov,“ má jasno devětatřicetiletý Zaťovič. Na vyřazovací boje je už hodně natěšený. „Díky čtvrtému místu po základní části extraligy jsme měli dvoutýdenní pauzu. Odpočali jsme si v ní a dobře potrénovali. Teď už se ale nemůžu dočkat, až to vypukne,“ svěřil se.

Zápasy předkola v televizi nesledoval. „Nikdy se moc nekoukám. Zaznamenal jsem jen výsledky. Volné dny jsem si raději užil s rodinou. To je pro mě nejlepší relax. Mám dvě děti a s nimi je to jiný fofr než na ledě,“ směje se.

52. kolo: Brno - Třinec1/10

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Teď už je však Zaťovič opět stoprocentně soustředěný výhradně na hokej. „Do čtvrtfinále s Litvínovem vstupujeme s pokorou. Narazíme na kvalitní mužstvo. Čekám dlouhou a vyrovnanou sérii, v níž rozhodnou maličkosti,“ myslí si zkušený útočník.

Byl by rád, aby sezona, kterou Brňané loni na podzim začali čtyřmi nezdary v řadě, skončila naopak úspěšně. „Závěr základní části extraligy nám vyšel skvěle. Jsme proto pozitivně naladění a věřím, že i velmi dobře nachystaní. Teď to ale musíme ještě prokázat na ledě,“ uvědomuje si Zaťovič.

Zatímco v minulé sezoně se herně trápil ve čtvrté formaci, v tomto extraligovém ročníku už zase září. V zápase předposledního kola základní části dokonce vstoupil do Klubu hokejových střelců, jehož členy jsou hráči, kteří zaznamenali v elitní domácí soutěži a za národní mužstvo 250 a víc gólů. „Je super, že jsem to zvládl. Teď před námi ovšem stojí jiné a mnohem důležitější mety,“ naznačil Zaťovič, že upřednostňuje týmový úspěch.

Kometa vstoupí do čtvrtfinálové série kompletní. Nejistý je pouze start uzdravujícího se obránce Kučeříka. „To je před play off strašně důležité. Máme čtyři kompletní pětky plus dva beky navíc. A z hostování ve Znojmě se nám vrátil útočník Jenyš. Pro doplnění můžeme případně sáhnout i do první ligy. Teď to ale není aktuální,“ prozradil brněnský asistent Jiří Otoupalík.

Tvrdí, že v kabině Komety cítí z hráčů obrovské odhodlání. „Litvínovští mají kvalitní mužstvo, které je silné především v ofenzívě. Šance na postup vidím padesát na padesát. Začínáme ale doma a hlediště bude určitě v neděli i v pondělí úplné plné. Uděláme maximum, abychom podporu fanoušků přetavili ve výhry,“ doufá Otoupalík ve vydařený vstup do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: