Hlavní obsah

Zdecimovaný Motor bitvu zvládl. Kluci by normálně nehráli týdny, klobouk dolů, smeká kouč

Lukáše Pecha trápily horečky, Tomáš Čachotský taky naskočil jen kvůli tomu, že Motor už neměl kam uhnout. I další hráči nastoupili přes zdravotní problémy a teď si můžou oddychnout. Hokejisté Českých Budějovic zmákli klíčovou bitvu s Kladnem (5:2) a do baráže poslali právě Rytíře. „Klobouk dolů, jak to kluci zvládli,“ ocenil trenér David Čermák.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Českých Budějovic slavící gól v 51. kole české Tipsport Extraligy.

Článek

Jihočechy málem dohnala úzká soupiska. Po obměně kádru klesli z loňského bronzu až na letošní třináctou příčku. A dokonce viseli nad propastí baráže. Rozhodující souboj s Kladnem ale zvládli i přes zdravotní komplikace. „Už několik posledních kol měli mnozí kluci horečky, byli zranění, dobití. Za normálních okolností by byli mimo několik týdnů. Ale nastoupili proto, že nikdo jiný hrát nemohl. Já jim za to děkuju," chválil kouč.

Jak před zápasem sám připustil, duel pro něj byl speciální. Čermák totiž ještě loni trénoval právě Kladno, odkud dokonce pochází. „Byl bych radši, kdybychom hráli s někým jiným," říkal. Po utkání mu však spadl kámen ze srdce. „Jsme rádi, že nehrajeme baráž my. Přeju Kladnu, aby ji zvládlo," pokračoval.

Duel rozsekli ve druhé třetině nečekaní hrdinové. „Elitní pětky obou týmů hrály na sebe. Rozhodlo, že se prosadili i hráči z dalších lajn," popisoval Čermák. Čtvrtý gól v sezoně zapsal Filip Přikryl, třetí Zdeněk Doležal a teprve druhý obránce Petr Šenkeřík.

Motor nasázel čtyři góly během sedmi minut. „Byla to euforie. Fanoušci nás začali hnát dopředu, jen škoda toho gólu. Ale závěr jsme zvládli a po nepovedené sezoně jsme dokopali aspoň tenhle důležitý zápas.," líčil Šenkeřík.

Domácí si užili děkovačku s vyprodanou Budvar arénou. Ale oslavy jsou jen střídmé. „Hořkosladký konec. Měli jsme určitě na víc," uvědomoval si Doležal.

Po loňském bronzu měli na jihu Čech i přes oslabení kádru vyšší ambice. „Je samozřejmě lepší hrát na jaře v play off, ale važme si toho, že nemusíme 42 dní čekat na baráž. Postupem času tohle vítězství oceníme ještě víc. Kluci hráli s teplotami, se zraněními. Všichni měli něco zatejpovaného, prostě konec sezony," popisoval 29letý útočník.

Sám prožil velmi zvláštní ročník. Motor s ním totiž na začátku sezony nebyl spokojený a na dva měsíce ho poslal do Hradce Králové. Tam se v sedmnácti zápasech neprosadil. Sezonu zakončil s pouhými pěti kanadskými body.

„Popravdě nic moc. Moje góly chyběly. I díky nim bychom třeba byli jinde. Ale snad jsem to aspoň touhle trefou trochu splatil," doplnil Doležal.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice