Hlavní obsah

Kladenští fanoušci nedodrželi minutu ticha! Strašná neúcta a dno, čílí se Vondrka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědělo se, že klíčovému duelu o vyhnutí se baráži rozhodně nebudou chybět emoce. České Budějovice díky vítězství nad Kladnem 5:2 oslavily záchranu hokejové extraligy, domácí však pořádně naštval moment, který samotnému zápasu roku předcházel.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fanoušci se radují z výhry v Českých Budějovicích. Ilustrační foto

Článek
Fotogalerie

Ještě ani nepadlo úvodní buly a oba fanouškovské tábory už se pozdravily sprostými pokřiky. Výrazně však poté čáru překročili příznivci Kladna. Motor totiž těsně před startem utkání vyzval diváky, aby povstali a podrželi minutu ticha za nedávno zesnulého Františka Kyselu, dlouholetého pořadatele, a bývalého fotografa Petra Vitoně.

Kotel Rytířů však stálým skandováním celý pietní moment překazil, za což ho domácí fanoušci posléze odměnili hlasitým pískotem.

A situaci absolutně nepobíral ani zkušený útočník Motoru Michal Vondrka. „Tohle vůbec nechápu. Co si fanoušci dokazovali? Minuta ticha za lidi, kteří pro klub udělali hrozně moc a všichni si jich tu vážili. Strašná neúcta," vykládal naštvaný rodák z Českých Budějovic.

Na chvilku se zamyslel a ještě pokračoval. „Je to dno. Já se omlouvám za taková slova, ale prostě mi té minuty bylo líto," říkal smutně.

Tenhle moment byl ovšem asi jedinou kaňkou na radosti Jihočechů, kteří odvrátili hrozbu baráže až kolo před koncem základní části. „Jsem strašně rád, jak to nakonec dopadlo. Velká úleva. Nikdo si neumí představit, jak jsme rádi, že do baráže nemusíme," přiznal Vondrka.

Ani mu nevadí, že sezonu končí už na začátku března. „Rozhodně jsem si ji nechtěl protahovat o 42 dní, abych si mohl ještě zahrát baráž," usmál se 40letý křídelník, který tak připomněl, že Kladno na boje o udržení bude víc než měsíc čekat.

Jak už připustil ve čtvrtečním rozhovoru pro Sport.cz, udržením s Motorem nejspíš bronzový medailista z mistrovství světa 2012 zakončí svou bohatou kariéru. „Uvidím, jak mi bude držet zdraví. Ale myslím, že tohle asi byl konec," prohlásil po utkání.

Reklama