Hlavní obsah

Ze sparťanského hledání trenéra se stává fraška. Zádrhel s již domluveným Varaďou

Ze seriálu „Hledá se trenér pro Spartu“ se pomalu ale jistě stává fraška. V pondělí v poledne Sport.cz jako první informoval, že vedení pražského klubu je na všem domluvené s Václavem Varaďou a zbývá doladit poslední detaily smlouvy. Jenže právě v nich mohl nastat podstatný zádrhel. Na scénu se tak opět vrací varianta, že by se staronovým trenérem Sparty mohl stát Miloslav Hořava.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Po odvolání trenéra Pavla Patery a asistenta Patrika Martince tým Sparty dočasně převzali sportovní manažer Jaroslav Hlinka (vlevo), sportovní ředitel Petr Ton (uprostřed) a trenér sparťanského dorostu František Ptáček (vpravo). I s nimi na střídačce prohráli Pražané s Pardubicemi.

Článek

Že novým kormidelníkem sparťanského mančaftu bude Varaďa, se ještě v pondělí bralo i v pražském klubu za hotovou věc. Varaďa měl v ten den na klub odeslat finální verzi nástřelu svých požadavků ve smlouvě, Sparta se měla obratem vyjádřit.

Jenže podle informací Sport.cz k tomu nedošlo a 46letý kouč, jenž letos na jaře zkompletoval s Třincem mistrovský hattrick, zpětnou vazbu nedostal.

Je otázkou, jestli spojení Sparty s Varaďou je definitivně pasé, podle zdroje Sport.cz se však do hry vrací angažování Miloslava Hořavy. Ten v klubu působil poslední dvě sezony (jen jenu však kompletní) a na jaře po zisku stříbra s Josefem Jandačem ve Spartě skončili. Právě s Hořavou a Varaďou vedla Sparta paralelní jednání, pak se ale v pole position ocitl kopřivnický rodák. Nyní však dostává celá situace zcela nové kontury.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Úterní trénink Sparty v Holešovicích, který vedli Jaroslav Hlinka s Františkem Ptáčkem.

Úterní dopolední trénink, jehož části byl v pražských Holešovicích Sport.cz přítomen, vedli na ledě sportovní manažer Jaroslav Hlinka s trenérem sparťanského dorostu Františkem Ptáčkem. Právě oni ještě se sportovním ředitelem Petrem Tonem stáli na střídačce před devíti dny v neděli proti Pardubicím, jako provizorní záskok za odvolaného Pavla Pateru.

Právě po porážce s Dynamem Jaroslav Hlinka ubezpečoval, že Paterův nástupce bude znám brzy. Jenže od jeho odvolání uplynulo už 10 dnů a Sparta nového kouče stále nemá. A to již už ve středu čeká utkání na ledě mistrovských Ocelářů.

Reklama