Hlavní obsah

Hlinka: Varaďa naším favoritem? To se nedá říct! S Tonem cítíme zodpovědnost za současnou situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nástupce Pavla Patery na střídačce hokejové Sparty by chtělo vedení klubu oznámit co nejdřív, aby měl během reprezentační pauzy čas na práci. V zákulisí se skloňují jména Václava Varadi, Pavla Grosse, Miloše Hořavy či Václava Prospala. Sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka, který provizorně vedl tým v neděli proti Pardubicím spolu s Petrem Tonem a koučem dorostu Františkem Ptáčkem, však nechce prozradit, kdo je aktuálně na seznamu nejvýše.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Po odvolání trenéra Pavla Patery a asistenta Patrika Martince tým Sparty dočasně převzali sportovní manažer Jaroslav Hlinka (vlevo), sportovní ředitel Petr Ton (uprostřed) a trenér sparťanského dorostu František Ptáček (vpravo). I s nimi na střídačce prohráli Pražané s Pardubicemi.

Článek

Dá se říct, že favoritem číslo jedna je Václav Varaďa?

Nedá se to říct. Uvidíme.

Kdo vede jednání s potenciálními adepty? Vy se sportovním ředitelem Petrem Tonem, nebo nejvyšší vedení?

My s Petrem Tonem a nejvyšší vedení.

Po páté porážce v řadě klesla Sparta na předposlední místo, na Kladno má jen dvoubodový náskok. Cítíte s Tonem za současnou situaci zodpovědnost? Kádr i trenéry jste vybírali vy...

Přesně tak. Cítíme velkou zodpovědnost a vůbec se jí nezříkáme. Ještě ale sezonu nebalíme, musíme ji dohrát a věříme, že se z toho dostaneme.

Kdy byste chtěli mít o novém trenérovi rozhodnuto?

Co nejdřív, aby měl čas s týmem pracovat. Druhým krokem je dobře potrénovat, vyčistit si hlavy a hodit současnou situaci za hlavu. Myslím, že v kabině jsou charakterově dobří kluci. Jsem přesvědčený, že mužstvo máme dobré. Pořád je tu spousta kluků, kteří na jaře hráli finále extraligy. Myslím, že ten problém je někde jinde. Musíme ho najít a odstranit.

Dokáže onen problém nyní pojmenovat?

Jsou to věci, které si musíme vyřídit v kabině. Věříme tomu, že víme, kde problém je. Musíme na tom pracovat.

Neměli by si některé nefungující věci vyříkat i sami hráči v kabině?

Kluci si jsou vědomi, že si to musejí říct i mezi sebou. Teď (během reprezentační přestávky) je na to čas a věřím, že se to spraví.

Nemá Sparta v kabině až moc osobností a velkých jmen?

Myslím, že není problémem, že bychom měli moc osobností. Když chcete, aby bylo mužstvo úspěšné, musí mít dobré hráče. A my je tam máme. Potřebujeme se prostě dát do kupy.

Jsou ve hře i hráčské výměny?

Teď je prvním krokem trenér a pak se uvidí, jestli budou i nějaké hráčské výměny.

Dalo se vůbec za necelý den po odvolání Pavla Patery s týmem před duelem s vedoucím Dynamem něco udělat?

Za tak krátkou dobu nejde udělat nic. Kluci to proti Pardubicím odmakali, nedá se jim nic vyčíst. Vůbec jsme neodehráli špatný zápas. Bohužel se projevilo, že zatímco my nejsme v pohodě, Pardubice jsou naopak v laufu. První třetinu to byl vyrovnaný zápas, tu druhou jsme byli jasně lepší a za stavu 2:1 jsme měli odskočit. Závěr už si Pardubice s přehledem pohlídaly.

Reklama