Hlavní obsah

Jihlava - Kladno 2:7Stav série 1:3Zkrat gólmana, pak debakl. Kladno má v baráži mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Helt 1 : 0
12. Arzamascev 1 : 1
20. Baránek 1 : 2
21. Kubík 1 : 3
28. Cachnín 2 : 3
39. Plekanec 2 : 4
47. Plekanec 2 : 5
50. Zikmund 2 : 6
54. Kubík 2 : 7
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisty Kladna dělí jediná výhra od udržení v extralize. Rytíři v pátek deklasovali 7:2 Jihlavu na jejím ledě a v sérii na čtyři vítězné vedou 3:1 na zápasy. Utkání ovlivnilo vyloučení domácího brankáře Maxima Žukova, který v 1. třetině bodnul soupeře hokejkou a dostal trest do konce utkání. Pěti body za dva góly a tři asistence zazářil útočník hostů Tomáš Plekanec. Pátý zápas se odehraje v pondělí od 18 hodin v Chomutově.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Tomáš Plekanec z Kladna dává gól brankáři Jihlavy Adamu Wolfovi.

Článek
Fotogalerie

Kladno začalo ve velkém stylu a Žukov se musel mít hned od úvodního vhazování na pozoru. Jágr připravil velkou šanci pro Pytlíka, po třech minutách jel Plekanec sám na jihlavskou branku, Jágr o chvilku později nabil Woodovi, ale ve všech případech měla nad zakončujícími střelci navrch klíčová opora domácích v brankářské masce.

Při hře ve čtyřech na obou stranách naopak udeřila Dukla, když skóre otevřel zblízka Helt. Domácí vedoucí gól nastartoval a aktivita se na několik minut přesunula na jejich stranu. Vynutili si i první přesilovku, v ní však ujeli do přečíslení dvou na jednoho Plekanec s Hlavou. Zakončující Plekanec po pěkném manévru nedokázal důrazněji zakončit.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Hokejisté Kladna se radují po vstřelení první branky.

Jen co byli Kladenští v plném počtu, zavezl ve 13. minutě Zikmund kotouč do útočného pásma, nabídl ho na kruh, kde se do něj opřel z jízdy Arzamascev a zacílil přesně. V polovině 17. minuty přišel zkrat Žukova, jenž píchl hokejkou Berana a za bodnutí špičkou hole obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Do branky tak musel Wolf a domácí čelili tříminutové přesilovce Rytířů, neboť menší trest obdržel i Beran. Jako první ji využil půl minuty před přestávkou Baránek.

Ze druhé třetiny uběhlo jen 28 sekund a hosté v dohrávané přesilovce trestali znovu: Kubík po Plekancově nabídce napřáhl za kruhem a Wolf neměl šanci zareagovat. Dotchin pak hrál se zlomenou holí, ale největší šanci měl v oslabení Kubík: s jeho bekhendem si však Wolf dokázal poradit. Už v plném počtu hráčů zahrozil znovu Kubík, jenže Wolf vyhrál i tento minisouboj.

Ve 28. minutě se dokázal prosadit Cachnín a vrátil tak Jihlavu do hry. Po polovině zápasu dal o sobě znovu vědět Kubík. Tentokrát v roli nahrávače připravil stoprocentní šanci pro Hlavu, ten však k překvapení všech minul odkrytou branku. V závěru druhé třetiny se rozhodovalo. Na jedné straně nezamířil přesně ve velké šanci Čachotský, hra se okamžitě přelila opačným směrem, do dalšího úniku se dostal Plekanec a díky bekhendové dorážce tentokrát uspěl.

Když pak znovu sám střelou z kruhu zvýšil ve 47. minutě už na 5:2 pro Rytíře, bylo jasné, že ti už si vybojovaný mečbol ujít nenechají. Zápas dohrávali s velkým přehledem. Rozdíl ve skóre navíc ještě navýšili Zikmund a svým druhým dnešním gólem Kubík.

Baráž o hokejovou extraligu - 4. zápas:
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 2:7 (1:2, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. Helt (T. Havránek, Dundáček), 28. Cachnín (L. Mareš, Bilčík) - 13. Arzamascev (Zikmund, J. Suchánek), 20. Baránek (Kubík, Plekanec), 21. Kubík (Plekanec), 39. Plekanec (Kubík), 47. Plekanec (Hlava, Ticháček), 50. Zikmund (Pytlík), 54. Kubík (Plekanec, Baránek). Rozhodčí: Pešina, Kika - Hynek, Ondráček. Vyloučení: 2:4, navíc Žukov (Jihlava) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 5557. Stav série: 1:3
Sestavy:
Jihlava: Žukov (17. Wolf) - L. Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Valenta, Kowalczyk, A. Dvořák - T. Havránek, Menšík, Čachotský - Helt, M. Zadražil, T. Harkabus - V. Brož, F. Seman, Cachnín - P. Čermák, M. Juda, Eliáš. Trenér: Ujčík.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Arzamascev, J. Suchánek - Kubík, Plekanec, Hlava - Jágr, Zikmund, Pytlík - Melka, M. Indrák, M. Beran - Babka, Kuťák, O. Machala. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín