Hlavní obsah

Zkrvavený Voženílek, ostrý zákrok na Daňa. Vše bez trestu. Prostě dostal tělo a leží, překvapili sudí vytočené Oceláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát během první třetiny rozhodujícího sedmého semifinále se šli rozhodčí podívat na video. Nejprve v páté minutě u gólu Sparty na 1:0 po dorážce Krejčíka (potvrdili, že platí), následně i v 19. minutě po seknutí třineckého Smithe do rozkroku Chlapíka, za což zpětně udělili menší trest. O to víc ale překvapí, že o čtyři minuty předtím vůbec neřešili zákrok Irvinga na Daňa v útočné třetině Ocelářů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, šrámy třineckých hvězd.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Třinečtí hráči se v ten moment hodně vztekali. Nejvíce Daniel Voženílek, jenž byl po buly v obranném pásmu Sparty zasažen hokejkou jednoho z domácích hráčů do obličeje, což odnesl krvavým šrámem u oka.

Nepískalo se, takže Voženílek odjel na střídačku, kde od plic dával rozhodčím najevo svou nespokojenost a zlobu. Logicky chtěl trest na 2+2 minuty. V pokračující hře pak navíc Irving trefil Daňa ramenem do hlavy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, šrámy třineckých hvězd.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Slovenský útočník, na kterého mají sparťané od úvodu série pifku za některé jeho z jejich pohledu přifilmované pády, zůstal ležet na ledě a několik desítek vteřin se nezvedal. Na pomoc mu přispěchali třinecký kustod, sparťanský doktor Singer a pro jistotu i četa záchranářů.

Bylo jasné, že Daňo rozhodně nesimuluje, naopak se nejspíš jednalo o faul. Nakonec za pomoci kustoda odjel po svých, ale viditelně otřesený, na střídačku.

Jenže hlavní sudí Ondráček s Hribikem stejně jako u zákroku na Voženílka nevylučovali. A velmi překvapivě se u zákroku na Daňa ani nešli zpětně podívat na video.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, na Spartě pracují emoce.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Pro nás tohle není úplně faul,“ říkal hlavní Jiří Ondráček trenérovi Třince Zdeňku Motákovi.

Kapitánovi Vránovi se pak od sudích dostalo ohledně Voženílka vysvětlení: „Kdybychom ji (vysokou hůl) viděli, tak pískáme. My jsme ji neviděli.“

A v případě Daňa? „V rohu pro nás nic. Nic, prostě dostal tělo a leží,“ mínili rozhodčí. Je otázkou, jestli by svůj názor po zhlédnutí videa nepřehodnotili…

Reklama