Hlavní obsah

Zlatá hokejka se předá za týden. Kandidát na trofej je naprosto jasný

Praha

Hokejová sezona zůstala kvůli pandemii koronaviru nedohrána. Extraliga nemá mistra, neuskutečnilo se ani mistrovství světa ve Švýcarsku a zatím zůstává přerušena také NHL. Přesto na jednu velkou hokejovou akci dojde, ve čtvrtek 11. června bude vyhlášen nejlepší český hráč v anketě Zlatá hokejka 2020.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák je žhavým kandidátem na zisk Zlaté hokejky.

Článek

Vše ale podle informací Práva proběhne v hodně netradiční podobě. Experti stihli hlasovat jen v jednom kole v polovině března, což se ale kryje s termínem konce veškerého hokejového dění, takže výsledky budou platit jako celkové. Další kola by neměla smysl.

V pátek, kdy výkonný výbor Českého hokeje bude s definitivní platností řešit herní model extraligy a první ligy pro příští sezonu, se vedení svazu chystá oznámit elitní desítku letošní ankety, ale je takřka nabíledni, že prvenství ve Zlaté hokejce musí znovu obhájit David Pastrňák. Žádný jiný z českých hráčů neměl takovou sezonu jako nejlepší střelec NHL.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté David Pastrňák (vlevo) a Michal Kempný mezi diváky během tenisového turnaje na Štvanici.

Pastrňák by tak cennou trofej získal už počtvrté za sebou. Vedle hvězdy Bostonu lze z loňské elitní desítky znovu na vyhlášení nejlepších očekávat Jakuba Voráčka, David Krejčího, Tomáše Hertla, Dominika Kubalíka i Milana Gulaše. Naopak premiéru může zažít Dmitrij Jaškin, nejužitečnější hráč nedohrané KHL.

Opatření, která zatím v Česku omezují počet osob na jedné akci, vedou pořadatele k záměru uskutečnit letošní vyhlášení ankety v improvizovaném módu, úplně bez diváků a dalších hostů, včetně médií.

Podstatná je ale účast vybraných hokejistů, kteří by vzhledem ke koronavirové soutěžní pauze měli být všichni přítomni, včetně hvězd NHL. U nich by při čekání na pozdější termín a lepší podmínky uspořádání večera hrozilo, že odletí do zámoří na kempy.

Zlatá hokejka se odehraje v Síní slávy českého hokeje v pražské Galerii Harfa před kamerami ČT sport, která celé vyhlášení odvysílá 11. 6. od 20.15 h. Konkrétní podoba pořadu zůstává zatím tajemstvím, vítěz ankety má být večer k dispozici novinářům na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: