Hlavní obsah

Zlín veze výhru i z ledu Pardubic

PARDUBICE

Hokejisté Zlína zvítězili v pátek na ledě Pardubic 1:0 po samostatných nájezdech a dostali se díky rozhodující trefě útočníka Marka Melenovského před svého soka do čela extraligové tabulky. Největší návštěva sezóny 9024 diváků ve hře branku neviděla a oba celky tak utrpěly první bodové ztráty v ročníku. Výhru mohl Moelleru zajistit ještě v třetí minutě nastavení Jan Čaloun, ale neproměnil trestné střílení.

Článek

Úvodní třetina nabídla téměř vyprodané hale výborný hokej. Od začátku se hrálo v ostrém tempu a před oběma brankami bylo hodně rušno. Pardubičtí se dostali do náporu i díky Noskově vyloučení, ale na gólmana Murína nevyzráli. Podobně naložil s početní výhodou i Zlín, ale další příležitost měli hráči Hamé při minutu a čtvrt trvající dvojnásobné přesilovce po vyloučení Mrázka a Snopka.

Domácí diváci se zlobili na konci úvodní třetiny na sudího Homolu, který nejdříve vyloučil Linharta a o půlminuty později nepotrestal zákrok Tomíka na Snopka za pardubickou brankou. Domácí obránce musel opustit v doprovodu lékaře ledovou plochu.

Hned na začátku druhého dějství se dostal sám před Lašáka Leška, ale slovenský reprezentační gólman se nenechal přelstít. Vzápětí se za jeho brankou strhla potyčka, po které si šli sednout na trestnou lavici Havíř a Melenovský.

Zlín pak podržel Murín, který se vyznamenal při dělovkách Havíře a Sýkory. Hosté se dostávali do šancí při početní převaze po vyloučeních Snopka a Andrašovského, ale pardubická obrana v čele s Lašákem odolala. Ani domácí nedokázali potrestat vyloučení soupeře. Ve 34. minutě neuspěl z blízka proti Murínovi Čaloun a po chybě Horáčka neuspěl ani Sýkora.

V třetí třetině se častěji dostávali do blízkosti Lašákovy branky hosté, ale v 58. minutě mohl rozhodnout domácí Koukal, který těsně minul Murínovu branku. Poslední šance k rozhodnutí utkání v normální hrací době se domácímu celku naskytla v 59. minutě, kdy po vyloučení Vosátka dostali minutu a půl výhodu přesilovky a Murín se vyznamenal po Havířově bombě. Potom byl ale vyloučen pardubický Blažka, který za protesty inkasoval ještě desetiminutový trest.

V třetí minutě nastavení nařídil sudí Homola trestné střílení za úmyslné posunutí zlínské branky, ale Čalounovu střelu nad lapačku Murín vyrazil. I při samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté a v páté sérii rozhodl Melenovský.

Miloš Říha (Pardubice): "Bylo to vynikající utkání, co se týká nasazení a taktiky. My jsme od poloviny zápasu byli lepší, vytvořili si šance, bohužel jsme nedali góly. Proto přišel ten závěr, ve kterém vyhraje šťastnější. Škoda, že jsme neproměnili trestné střílení."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Diváci viděli výborný hokej, kterému ale chyběly góly. Na obou stranách dominovali brankáři. Závěr utkání byl hop nebo trop a my jsme byli šťastnější. Se ziskem dvou bodů jsme velice spokojení."

Moeller Pardubice - Hamé Zlín 0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branka: rozhodující sam. nájezd Melenovský. Rozhodčí: Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:11, navíc Snopek, Blažek (oba Pardubice) oba 10 min. Diváci: 9024.
Pardubice: Lašák - Havíř, Linhart, Novotný, Snopek, Čáslava, Koma, M. Šeda - Mrázek, Blažek, Ondřej - P. Sýkora, M. Hlinka, Starý - Čaloun, Koukal, Kolář - J. Nakládal, Tvrdík, Andrašovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Marušák, Horáček, Zubíček, Vosátko, Nosek, Sekeráš - Melenovský, Leška, Tomík - Kovář, M. Čech, Rachůnek - Kašpařík, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Související témata: