Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 4:2Zlín vyhrál pátý duel za sebou, Mountfield popáté prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tesařík 1 : 0
30. Köhler 2 : 0
44. Tvrdík 2 : 1
48. Honejsek 3 : 1
57. Ondráček 4 : 1
60. Frühauf 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Hradec Králové 4:2. Za Zlín se do černého trefili obránce Radim Tesařík a útočníci Bedřich Köhler, Antonín Honejsek a Jiří Ondráček. Za Hradec Králové se prosadili forvard Michal Tvrdík a zadák Peter Frühauf. Berani zvítězili popáté v řadě, během této série neztratili ani bod, naproti tomu hráči Mountfieldu si připsali pátou porážku za sebou.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Bedřich Köhler, autor druhého zlínského gólu v utkání s Hradcem Králové.

Článek

Zlínští ubránili úvodní tlak hostů a poté ve čtvrté minutě v přesilovce ranou z levého kruhu pro vhazování otevřel skóre Tesařík. V dobré pozici vystřelil zblízka Kubiš do připraveného gólmana Kantora. Ochránce hradecké branky inkasoval v polovině třetiny ránu do masky, avšak po krátkém ošetření pokračoval ve hře.

Iniciativu poté převzali domácí, kteří nacházeli dvířka v hostující obraně. Tvrdou střelu vyslal od modré Marušák, jenž ale zamířil jen těsně pouze do zadního hrazení. Nápor Beranů zbrzdilo vyloučení Kubiše, které s přehledem ubránili.

Ani v dalším průběhu brankář Kašík ošemetné situace řešit nemusel. Jeho protějšek se naopak činil při střele Čajánka, jenž zachytil chybnou rozehrávku Frühaufa. Diváky pobavil Kašík výborným zákrokem proti Škodovi, jehož střelu chytil efektně do lapačky. Podobně zasáhl Kantor při pokusu Urbance od modré čáry.

V polovině zápasu si Zlín vytvořil v přesilovce drtivý tlak, který korunoval gólem z mezikruží Köhler. Do druhé sirény se průběžný stav nezměnil a Hradeckým nepomohlo ke kontaktnímu gólu ani vyloučení Zámorského.

Zajímavá zápletka nastala na začátku třetího dějství, neboť 12 sekund před koncem přesilovky snížil Tvrdík. Ze snížení se ale Královéhradečtí dlouho neradovali. Svěřenci trenéra Vlacha jakékoliv drama odmítli. Leška parádní přihrávkou o zadní mantinel vyslal na zteč Honejska, jenž si svým typickým způsobem chladnokrevně Kantora vymíchal a skóroval.

Poté ještě padly dvě branky, když na gól Ondráčka odpověděl v poslední minutě Frühauf. Berani si připsali důležité tři body, upevnili si pozici v první šestce a v tabulce o skóre svého dnešního soupeře přeskočili.

49. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Tesařík (Čajánek, O. Veselý), 30. Köhler (Balaštík, Leška), 48. Honejsek (Leška), 57. J. Ondráček (Kubiš) - 44. Tvrdík (Pospíšil), 60. Frühauf (Harant, Knotek). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4, navíc Kudrna (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4059.
Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Škoda, Knotek, Červený - Švihálek, Marha, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: