Hlavní obsah

Zlínu jsme vítězství darovali, provázela nás smůla, litoval brněnský Kempný

Brno

Očekávaná moravská bitva se proměnila v jednoznačnou záležitost Zlína. Valaši dokázali zvítězit na brněnském ledě hladce 4:0 a stále živí naději na elitní šestku, která zaručuje přímý postup do extraligového čtvrtfinále play off.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zlínský obránce Petr Zámorský (vlevo) a obránce Komety Michal Kempný.

Článek

K triumfu hokejistů z Valašska nad Kometou přispěl dvěma gólovými přihrávkami útočník Petr Leška. Klíčový byl zejména jeho přesný pas na Balaštíka při přesilovce pět na tři. V té době šli Zlíňané do třígólového vedení.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Všiml jsem si, že Burian, který stál před brankou Komety, přišel o hokejku. Poslal jsem tudíž puk kolem něj, nemohl nijak zasáhnout. Byl to zřejmě rozhodující moment utkání. V poslední době nám hra v dvojnásobné početní výhodě moc nešla, teď nám to konečně vyšlo," usmíval se Leška.

Jeho tým si v kabině o druhé pauze připomněl, že už jednou v této sezóně v zápase s Brňany o třígólové vedení přišel. „Řekli jsme si, že se nic takového podruhé stát nesmí. Zůstali jsme obezřetní. A když jsme hned na začátku poslední dvacetiminutovky zvýšili na 4:0, střetnutí jsme v klidu dohráli," liboval si.

V závěru utkání tak plné hlediště vzrušila už jen potyčka mezi domácím Němcem a zlínským Tesaříkem, jenž protihráče naháněl po ledě.

Brnu se doma nedaří

„Němec mě pořádně vytočil, vědomě mě totiž trefil loktem na hlavu. To jsem si přece nemohl nechat líbit," říkal po zápase už klidný Radim Tesařík, který v Brně načal druhou tisícovku extraligových střetnutí. „V nabitém programu nebyl na oslavu jubilea vůbec čas, jen jsem si dal doma dvě deci vína. Až po čtvrtečním duelu ve Vítkovicích pozvu spoluhráče na vydatnou večeři. To si už budeme moct dovolit, vždyť pak začíná olympijská přestávka," připomněl.

Kometa v duelu se Zlínem potvrdila, že se jí v novém roce doma vůbec nedaří. Před svými fandy ještě ani jednou nebodovala v Kajot Areně naplno. „Zlínu jsme vítězství doslova darovali. Provázela nás smůla, v úvodní třetině jsme dvakrát trefili tyčku," povzdechl si brněnský bek Michal Kempný, jenž litoval hrubek před brankářem Čiliakem. „Výhru jsme soupeři doslova darovali. Z chyb se musíme poučit, v úterý v Plzni budeme v defenzívě mnohem důslednější," předsevzal si.

To, že se Kometě v poslední době daří mnohem líp venku než doma, mrzí brněnského asistenta Martina Pešouta. „Štve mě to hlavně kvůli našim skvělým fanouškům. Kromě duelu se Slavií se nám zatím ještě v novém roce doma nevedlo. Venku jsme naopak třikrát uspěli. Nedaří se nám hra do plných. Velká škoda, že jsme Zlínu nevstřelili vedoucí gól. Brankář Kašík sice chytal dobře, ale měl i pořádný kus štěstí. I kdyby se hrálo do rána, zřejmě bychom tentokrát gól nedali," posteskl si Pešout.

Reklama

Související témata: