Hlavní obsah

USA - Česko 6:1Hokejistky podlehly v generálce před obhajobou bronzu na MS Američankám 1:6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České hokejistky podlehly v generálce před mistrovstvím světa obhájkyním titulu Američankám 1:6. Jediný gól výběru kanadské trenérky Carly MacLeodové v přípravném utkání v Lake Placid dala Klára Hymlárová. Do turnaje v Utice vstoupí bronzové medailistky z uplynulých dvou šampionátů středečním zápasem proti Finsku.

Foto: Nathan Fernandes

Ilustrační foto

Článek

„Zápas nám ukázal, že můžeme i s takovými týmy hrát, i když jsme prohrály. Pro nás je důležité, že jsme s nimi udržely nějakým způsobem krok. Nepodlehly jsme tomu, že je to Amerika, a hrály jsme s nimi hokej,“ uvedla po utkání na sociálních sítích ženské hokejové reprezentace Hymlárová, která v druhé třetině v přesilové hře snížila na 1:5.

Hokejistky USA budou na domácí půdě útočit na jedenácté zlato, kterým by se přiblížily rekordním dvanácti titulům Kanaďanek. „Je to možná nejlepší tým na světě, jsou to rychlé holky. Pro nás je jedině dobře hrát takovéhle přátelské zápasy a zvyknout si na tu rychlost. Ve skupině A budeme hrát i proti Kanadě a Finkám, které jsou na tom rychlostně podobně,“ řekla Hymlárová.

Přípravné utkání hokejistek v Lake Placid před MS:
USA – Česko 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Branky: Winnová, Murphyová, Bilkaová, Zumwinkleová, Morrowová, Heiseová - Hymlárová

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.