Hlavní obsah

Kdy a jak koupit lístky na hokejové MS v Česku? Přinášíme odpovědi na klíčové otázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je známý zápasový rozpis i cena denních balíčků. Sport.cz přináší hokejovým příznivcům ucelený přehled klíčových otázek a odpovědí, kdy a jak koupit vstupenky na mistrovství světa v hokeji, které od 10. května do 26. května 2024 hostí Praha a Ostrava.

Ceny vstupenek pro hokejové MS v ČR odtajněny. Kolik za ně fanoušci zaplatí? Video: Sport.cz

 
Článek

Jak se přednostně dostat k balíčkům?

Oficiální prodej začíná 10. října 2023 v 10 hodin. Ještě před tímto datem ale půjde přednostně do prodeje zhruba 20 procent vstupenek, ke kterým se dostanou šťastlivci z „losovačky". Do té se lze zaregistrovat do 15. září, přičemž už nyní organizátoři evidují 60 tisíc zájemců. Od 18. do 24. září se uskuteční losování výherců, kteří si budou moct zakoupit od 2. do 4. října až šest denních balíčků. Nevyužité kapacity vstupenek pak budou od 6. do 8. října nabídnuty všem registrovaným, tedy ještě před startem oficiálního prodeje.

Jaké je klíčové datum pro prodej?

Pro jistotu zopakujeme - 10. října 2023 v 10 hodin.

Kde budou lístky k dostání?

Buď přes oficiální stránky 2024.iihfworlds.com/tickets, nebo přes stránky jednotlivých prodejních operátorů. Tady pozor: zápasy základní části v Praze a Ostravě a dvou ostravských čtvrtfinále bude nabízet společnost Ticketportal. Lístky na play off v Praze a VIP vstupenky na všechna utkání pak budou k dostání u společnosti Ticketmaster. „Každý, kdo pořádá akci v pražské aréně, má povinnost prodávat vstupenky u dvou smluvních ticket operátorů. Po několika jednáních jsme došli k závěru, že toto řešení bude za dané situace nejpřehlednější pro celkové nastavení prodeje a zejména pro orientaci fanoušků," vysvětluje dělení šéf pražského organizačního výboru Petr Bříza.

Kolik si může jeden člověk pořídit lístků?

Na jeden nákup až osm denních balíčků.

Nespadne zase prodejní systém?

Organizátoři věří, že nikoliv. A že „kalamita" jako před MS 2015 se nebude opakovat. „Máme záruky od obou prodejních operátorů, že by se situace neměla opakovat. Mají nakoupený nový hardware, jsou lépe připravení," uvedl Martin Gremlica, vedoucí ticketingu šampionátu. Nicméně vážná hrozba kolapsu tu je.

Kdy se začnou prodávat lístky na jednotlivé zápasy?

Podle oficiálních stránek turnaje až v lednu 2024. Nicméně se dá očekávat, že zápasy, kdy hrají Češi a Slováci v Ostravě, budou vyprodány už v první fázi turnaje. Na druhou stranu každý, kdo si zakoupí denní balíček, dostane dvě vstupenky – např. na Česko – Finsko a Švýcarsko – Norsko. Výjimkou jsou tzv. family game – pořadatelé vybrali pět zápasů, které se hrají od 12:20, a na ně už 10. října půjdou koupit sólo vstupenky. Například duel Kanada – Velká Británie (Praha) tak vyjde jen na tři stovky ve II. kategorii.

Kdy a kde hrají play off Češi?

Případné čtvrtfinále odehrají v O2 Areně ve čtvrtek 23. května od 20:20, semifinále pak na stejném místě o dva dny později od 14:20.

Jaké dny jsou nejlevnější a jaké nejdražší?

Úterý 14. května, kdy v Praze hrají Dánsko – Norsko a Kanada – Rakousko, a pondělí 20. května, kdy se střetne Británie s Norskem a Dánsko s Finskem, stojí nejdražší denní balíčky 2 280 korun. Naopak v úterý 21. května, kdy jsou na programu duely Česko – Kanada a Finsko – Švýcarsko, stojí balíček do I. kategorie 4 880 korun.

Kolik stojí play off?

Čtvrtfinále v Praze je za necelých sedm tisíc (I. kategorie), semifinále za 12 a finále za 13 tisíc (vždy I. kategorie). „Vstupenky na čtvrtfinále ve srovnání s rokem 2015 podražily jen o pár set korun. Semifinále jsme se i přes nárůst nákladů rozhodli ponechat za stejnou cenu jako v roce 2015 a za zápasy o zlato a bronz zaplatí fanoušci dokonce méně než na posledním českém mistrovství," říká Petr Bříza.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.