Hlavní obsah

Hokejisté domácí MS zahájí proti Finsku. Vstupenky se začnou prodávat v říjnu. Kolik budou stát?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace vstoupí příští rok do světového šampionátu v Praze zápasem proti Finsku. Ten se odehraje v O2 Areně v pátek 10. května 2024 od 20:20. Vstupenky se začnou prodávat 10. října v 10 hodin. V první fázi prodeje půjdou koupit pouze denní balíčky, jejichž ceny se na „české dny“ pohybují od necelých tří do pěti tisíc.

Ceny vstupenek pro hokejové MS v ČR odtajněny. Kolik za ně fanoušci zaplatí? Video: Sport.cz

 
Článek

Pořadatelé rozdělili vstupenky do šesti skupin podle atraktivity zápasů i hracích dní a tří cenových kategorií podle umístění sedadla v aréně.

„Důkladně jsme rozebírali ceny lístků z hokejových šampionátů za posledních deset let a v kombinaci s analýzou kulturních a vrcholných sportovních akcí jsme došli k výsledku. Ve finálních sumách jsme také neopomněli zohlednit současnou společenskou situaci, inflaci a ostatní faktory s případným vlivem na rozhodování fanoušků," řekl šéf pražského organizačního výboru Petr Bříza.

Organizátoři sice poukazují, že nejlevnější denní balíčky na české zápasy začínají na cenách od dvou tisíc, nicméně jedná se o třetí kategorii (místa se zhoršenou viditelností), kterých je velmi omezený počet. Na atraktivní zápasy tak příznivci za denní vstup (dva zápasy) zaplatí 3 500 (II. kategorie) až po 4 880 korun (I. kategorie, závěrečný den pražské základní skupiny). Pořadatelé totiž nechtěli u základních skupin překročit hranici pěti tisíc korun. Podobné ceny jsou také u ostravské části turnaje, kde hraje Slovensko.

Když se v Česku hrálo hokejové mistrovství světa naposledy, tak nejspíš jedinou kaňkou na turnaji byl právě předprodej vstupenek. Systém v den zahájení pod náporem zkolaboval a prodej se stal do určité míry fraškou. Teď jsou prý pořadatelé lépe nachystaní. Zhruba 20 procent lístků se totiž prodá ještě před oficiálním zahájením v tzv. loterii.

„Ta soutěž by nám měla napomoct rozmělnit zájem. Máme také záruky od obou prodejních operátorů, že by se situace neměla opakovat. Mají nakoupený nový hardware, jsou lépe připravení," uvedl Martin Gremlica, vedoucí ticketingu šampionátu.

Nicméně Bříza přidává: „Prodej podobných velkých sportovních akcí vždy aktivuje statisíce fanoušků a problémy mívají servery všech světových operátorů. Prosíme fanoušky, aby byli trpěliví a v té úplně první fázi to nebude hladký průběh. Máme však ujištění od operátorů, že jsou na tuto situaci připraveni."

Po úvodním zápase proti Finsku se pak Češi v Praze ještě postupně střetnou s Norskem (11. května, 20:20), Švýcarskem (13. května, 20:20), Dánskem (15. května, 16:20), Rakouskem (17. května, 20:20), Velkou Británií (18. května, 20:20) a Kanadou (21. května, 16:20). Případné čtvrtfinále budou Češi hrát ve čtvrtek 23. května ve 20:20 v pražské O2 Areně, semifinále pak v sobotu od 14:20.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko