Hlavní obsah

King je poslední, kdo může mít svěšenou hlavu, říká Rychlovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se stal s dvaceti šesti góly nejlepším střelcem základní části extraligy, jenže teď libereckému Jakubu Rychlovskému a jeho spoluhráčům sezona rychle černá. Hokejisté Bílých Tygrů padli v předkole play off s Olomoucí doma i podruhé a po prohře 2:3 v prodloužení jsou krok od vyřazení. „Zatím jsme na ně nenašli recept, musíme přidat,“ přikázal Rychlovský.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc 2:3 pp (61. Orsava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Právě Rychlovský v deváté minutě doklepl do branky střelu Filippiho a v součtu i s prvním duelem poprvé po více jak sedmdesáti minutách překonal Branislava Konráda. Ve 32. minutě zvýšil na 2:0 Faško-Rudáš. Jenže Hanáci ještě do druhé pauzy snížili. Duel srovnali v poslední minutě základní doby a v té první v prodloužení i rozhodli.

„Padesát devět minut to bylo nahoru dolů, šance byly na obou stranách a padesát vteřin před koncem dostaneme gól. Soupeř srovná a pak rozhodne,“ lamentoval Rychlovský.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Jak v prvním, tak i druhém zápase jsme udělali zbytečné fauly a soupeř se dostal na dostřel. Je pak psychicky nahoře, my dole. Na konci jsme měli nějaké přesilovky a tam jsme to mohli překlopit na svou stranu. Závěr jsme možná hráli paradoxně líp než předtím, kdy jsme soupeři dali spoustu šancí. Bohužel jsme si nepohlídali hráče v předbrankovém prostoru a soupeř srovnal,“ hořekoval Rychlovský nad gólem Jana Bambuly z poslední minuty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc 2:2 (60. Bambula)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Prodloužení i podruhé ukončil gólem Jakub Orsava, který překonal Daniela Krále s pomocí teče. „Ale King je posledním hráčem, který může mít hlavu dole, protože tím, co v brance předvádí, nám drží prst v prd… Jak včera, tak dneska,“ pochválil Rychlovský dvacetiletého gólmana, který opět předvedl několik skvělých zákroků.

„Soupeř je zatím jednoduše lepší. Vyhrávají souboje, mají více šancí, proměňují je. Musíme se probrat,“ uvedl nejproduktivnější hráč základní části Tomáš Filippi. „Zatím jsme na ně nenašli recept, od nás je to málo,“ přidal se jeho parťák z elitní lajny Rychlovský.

„Úplně v klidu už být nemůžeme. Hlavně se musíme semknout a ukázat, že máme charakter. Sílu na to máme. Oni pořád musí ještě udělat poslední krok, který je, myslím, nejtěžší,“ plánoval Rychlovský, jenž teď musí s parťáky v Olomouci dvakrát vyhrát, nechce-li s Tygry končit sezonu.

„Ať je tam peklo, jaký chce, soustředíme se na sebe. Musíme svou hru ještě upravit, nechat na ledě všechno a musíme jít za vítězstvím,“ uzavřel.

Reklama

  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.