Hlavní obsah

Bitkaři, nástup! Exsparťan Čajkovský si v Rusku střihl trénink s mistrem Evropy v boxu

Jekatěrinburg

Koncem listopadu zmizel z pražské Sparty a dal přednost Kontinentální hokejové lize. Urostlý slovenský obránce Michal Čajkovský v Rusku nezahálí. Jen krátce po přestupu do Jekatěrinburgu absolvoval boxerský trénink s profesionálním mistrem Evropy v pololehké váze Jevgenijem Čuprakovem. Přidali se k němu i další tři hráči Avtomobilistu Nikolaj Timašov, Pavel Turbin a Jevgenij Miťakin.

Hokejisty trénuje boxerský mistr Evropy

 
Článek

Na ledě se o sebe umí postarat. „Není to tak, že bych za soupeři chodil a úmyslně vyvolával bitky. Ale když na to přijde, tak se jim nebráním a nemám s tím problém," avizoval Michal Čajkovský své krédo, když loni v létě do Sparty přicházel.

Pražané ofenzivního a produktivního beka se zkušenostmi ze zámoří dlouho neudrželi. Jekatěrinburg přeplatil bratislavský Slovan, který měl také zájem, a tak si obránce zvyká v Rusku. Jde mu to rychle, vhod mu přišel boxerský trénink s profesionálním mistrem Evropy v pololehké váze Jevgenijem Čuprakovem.

„Každý se potřebuje chránit, trénink byl i pro hokejisty velmi cenný. Jevgenij nám ukázal techniku, která může být užitečná i na ledě. V zápasech jde často do tuhého, je třeba se bránit. V létě jsem boxoval dvakrát týdně," poukázal Čajkovský pro Jekatěrinburg Online.

Reklama