Hlavní obsah

Blaťák končí v Ufě. Zlákal ho sibiřský Omsk

Hokejový obránce Miroslav Blaťák mění po šesti sezónách v Ufě v Kontinentální lize působiště a bude hrát za Omsk. Mistr světa z roku 2010 se dohodl s vedením Avangardu na dvouleté smlouvě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce Miroslav Blaťák během olympiády ve Vancouveru.

Článek

„Posílit obranu před novou sezónou patří k našim hlavním úkolům. Miroslav Blaťák je zkušený obránce, zvýší spolehlivost defenzivy, navíc dokáže bodovat a pomoct k vyšší produktivitě i spoluhráčům," komentoval příchod třicetiletého zlínského rodáka generální manažer Omsku Jurij Karmanov. „Vůdčí roli hrál i v české reprezentaci," dodal na adresu Blaťáka, jenž má ze světových šampionátů také stříbro z roku 2006 a bronz z loňska. Na nynějším mistrovství světa chybí.

Za Ufu nastupoval od roku 2007, kdy přišel do klubu ze švédské Mory. Hned ve své první sezóně vybojoval s týmem ruský titul, v roce 2011 získal také Gagarinův pohár za triumf v KHL. Letos jeho tým vypadl ve čtvrtfinále s Kazaní. Blaťák si připsal ve 14 zápasech play off sedm asistencí. V základní části měl v 38 zápasech bilanci 5+6. Mistr extraligy se Zlínem z roku 2004 je momentálně jediným českých hráčem v kádru Omsku.

Reklama

Související témata: