Hlavní obsah

Brankář Hudáček se vrací do KHL

Bývalý brankář Sparty Praha Július Hudáček (34) bude v sezóně 2022/2023 opět chytat v Kontinentální hokejové lize (KHL). Potvrdil to jeho agent na sociální síti, ale klub, za který nastoupí, zatím neupřesnil. Na sociálních sítích je zmiňováno, že to bude Nur-Sultan v Kazachstánu. Stane se tak osmým slovenským hokejistou, který bude hrát v příští sezóně v klubu KHL.

Foto: HC Sparta Praha / Jan Beneš

Július Hudáček ještě v dresu Sparty.

Článek

Hudáček chytal v KHL několik let až do sezóny 2017/2018. Uplynulý ročník začal v Rize, ale pak přestoupil do Sparty. Na kritiku hráčů, kteří budou hrát v ruských klubech, má slovenský brankář jasný názor. „Situace spojená s politickým bojem nemá s námi sportovci nic společného," řekl koncem července v rozhovoru s deníkem Šport.

V KHL kromě Hudáčka působí také další slovenští brankáři Patrik Rybár a Adam Húska, obránci Christián Jaroš a Michal Čajkovský a útočníci Adam Liška, Samuel Buček a Michal Krištof. Více cizinců v KHL je pouze z Kanady a USA.

Slovenský hokejový svaz minulý týden rozhodl, že hráči z KHL budou moct nadále reprezentovat Slovensko. Svaz rozhodnutí zdůvodnil tím, že hráči neporušují žádné dohody ani zákony. Uvedl také, že je nepřípustné, aby hokejisté působící v KHL byli kvůli tomu vystaveni nevraživosti nebo útokům.

Proti se okamžitě postavili partneři svazu včetně dlouholetého sponzora společnosti Orange Slovensko. Nyní se ostře ohradilo i ministerstvo školství a pohrozilo sankcemi. „Otevřeme smlouvu o poskytování státního příspěvku svazu, ve které je i účel reprezentace Slovenska a budeme řešit oprávněnost nákladů na tyto hráče," citoval prohlášení ministerstva deník Nový Čas.

Reklama

Související témata: