Hlavní obsah

Omsk - Chanty-Mansijsk 1:0Brankář Omsku Furch zahájil KHL čistým kontem. Smoleňák má zlomenou klíční kost

Moskva
Aktualizováno

Brankář Omsku Dominik Furch vstoupil do sezóny Kontinentální hokejové ligy vychytaným čistým kontem. Český reprezentační gólman zlikvidoval 14 střel hráčů Chanty-Mansijsku a pomohl Avangardu k vítězství 1:0. Hned v prvním utkání nového ročníku utrpěl útočník Radek Smoleňák vážné zranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch.

Článek

Úspěšně zahájil své působení v Jekatěrinburgu bývalý sparťanský útočník Jan Buchtele. Spolu se zkušeným krajanem Petrem Koukalem si vzájemně přihráli na góly a s bilancí 1+1 přispěli k vítězství Avtomobilistu 5:3 v Novosibirsku.

V barvách Sibiru, jemuž chyběla kvůli distanci ze závěru minulé sezóny brankářská jednička Alexander Salák, si jednu asistenci připsal bývalý Bucheteleho spoluhráč ze Sparty Adam Polášek.

Smoleňák má zlomenou klíční kost

Posila Slovanu Bratislava Smoleňák má po zákroku Zijata Pajgina z třetí třetiny, který rozhodčí neposoudili jako faul, zlomenou klíční kost.

"Musí se podrobit operaci a delší čas nám nepomůže," uvedl trenér Slovanu Miloš Říha, jehož tým vstoupil do soutěže porážkou 1:2. Vítězný gól Kazaně dal útočník Jiří Sekáč, jenž se vrátil do KHL po dvouletém působení v zámoří. Český reprezentant rozhodl brankou v oslabení po přihrávce bývalého spoluhráče ze Lva Praha Justina Azeveda duel proti Slovanu Bratislava, který Ak Bars vyhráli 2:1.

Smoleňák přišel do Slovanu z Medveščaku Záhřeb, v jehož dresu v minulé sezóně v 59 zápasech nasbíral 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí. V minulosti v KHL hrál i za Nižnij Novgorod a Chanty Mansijsk.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Barys Astana 4:2
Novosibirsk - Jekatěrinburg 3:5 (Polášek 0+1 - Buchtele a Koukal oba 1+1)
Omsk - Chanty-Mansijsk 1:0 (čisté konto Furch)
Čeljabinsk - Petrohrad 2:1 v prodl.
Ufa - Čerepovec 3:2
Lada Togliatti - Záhřeb 2:3 (za hosty Krejčík 0+1)
Kazaň - Slovan Bratislava 2:1 (za domácí Sekáč 1+0)
HK Soči - Dinamo Riga 3:1
Spartak Moskva - Jokerit Helsinky 1:2

Reklama

Související témata: