Hlavní obsah

Bykov pokračuje ve snaze zbavit Ufu Čechů, na řadě je Vampola

PRAHA/UFA

Ještě loni patřil byl Salavat Julajev Ufa společně s Magnitogorskem k týmům KHL s největší účastí českých hokejistů na soupisce. Za šampióna ruské ligy z roku 2008 hráli hned čtyři krajánci - Miroslav Blaťák, Michal Mikeska, Petr Vampola a Leoš Čermák. V novém ročníku však zřejmě zůstane jen Blaťák, po odchodu Mikesky s Čermákem se chce klub zbavit i útočníka Petra Vampoly.

Článek

V dalším ročníku už noví trenéři Ufy Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin s Petrem Vampolou nepočítají, podle Zacharkinova vyjádření pro deník Sovětskij sport chce klub sedmadvacetiletého Čecha vyměnit jinam. Zřejmě tak pokračuje snaha trenérů, jež vedou současně i ruský národní tým, o vyklizení českých hráčů z kabiny.

Od doby, co Bykov se Zacharkinem působí u ruské reprezentace, se zápasy proti českému týmu proměňují v nelítostnou řež plnou bitkařských vložek. A několik českých hráčů už prohlásilo, že za tím zřejmě stojí oba trenéři, kteří prý mají vůči Čechům zvláštní averzi. "Tihle dva ruští trenéři jsou známí i z ligy tím, že české hráče moc nemusí," řekl například Karel Rachůnek po zápase s Rusy na dubnovém turnaji v Liberci.

Po nástupu Bykova se Zacharkinem do Ufy z týmu odešli do Novosibirsku Mikeska a Čermák, nyní si bude muset hledat nové angažmá i Vampola. Ten hrál po odchodu z Plzně za Ufu od loňského listopadu, ale v KHL odehrál 17 soutěžních utkání, a v play-off se do hry nedostal vůbec. Celkem zaznamenal gól a dvě nahrávky.

Reklama

Související témata: