Hlavní obsah

Bývalý sparťan šokoval! Na Rusko pěje jen ódy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý hokejový obránce pražské Sparty a držitel bronzové medaile z olympiády v Pekingu, jednatřicetiletý slovenský zadák Michal Čajkovský v rozhovoru pro slovenský web Športový Čas.sk pěje ódy na stát, který již rok a půl útočí na Ukrajinu. „Miluji to tu,“ říká nová posila Spartaku Moskva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý obránce Sparty Praha Michal Čajkovský.

Článek

Ruská invaze trvá již 18 měsíců. Drtivá většina zahraničních hokejistů proto působení v KHL odmítá. Ovšem stejně jako v českém hokejovém prostředí se najde pár výjimek i mezi slovenskými hráči. Jednou z nich je i bývalý obránce Sparty Čajkovský.

„Ve Spartaku mám mnoho přátel, sešla se tu skvělá sestava, trenéři i další zaměstnanci klubu. Je to velký klub s bohatou historií. Jsem rád, že tu můžu být," pochvaloval si Čajkovský pro ruská média. I přesto, že Slováci působící v KHL mají zákaz reprezentovat, je si obránce jistý svým rozhodnutím. „Nabídky odjinud nepřipadaly v úvahu, chtěl jsem zůstat v Rusku,“ uvedl bývalý obránce Novosibirsku.

Držitel bronzové olympijské medaile z Pekingu pěje na Rusko ódy. „Líbí se mi tu, mám tu mnoho přátel a jsem obklopen pouze dobrými lidmi. O nikom nemůžu říct špatné slovo."

Slovenský obránce hovořil také o tom, jak jeho působení v Rusku vnímají v jeho rodné zemi. „Ne každému se líbí, že působím v KHL. Setkávám se s nenávistnými reakcemi, ale také jsou tu lidé, kteří moje rozhodnutí chápou."

Kvůli svému působení v ruské nejvyšší soutěži přišel Čajkovský o účast na posledním světovém šampionátu v Rize. „Stejně jako čeští hráči z KHL jsme ani my nemohli na mistrovství hrát. To ale nemění nic na tom, že v Rusku žijí skvělí lidé. Já i moje rodina to tu milujeme," dodal Čajkovský. O přijetí ruského občanství podle svých slov zatím neuvažoval.

Reklama

Související témata: